1. Haberler
  2. Haberler
  3. 2024 Yılı Fıtır Sadakası Ne Kadar Olacak?

2024 Yılı Fıtır Sadakası Ne Kadar Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı fıtır sadakası miktarını belirledi. Fitre, hadis-i şerifler ve sosyo-ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak 130 TL olarak açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı için fıtır sadakası miktarını belirledi. Yüksek Kurul, bu yılki fıtır miktarını ne kadar olarak açıkladı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fıtır miktarını belirleyerek 130 TL olduğunu bildirdi. Kurul açıklamasında “Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fıtır olarak verebilir.” denildi.

Hadi̇sler ve Sosyo-Ekonomi̇k Şartlar Göz Önüne Alındı

Kurul tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2024 yılı Ramazan ayı için fıtır miktarının belirlenmesi hususunun görüşüldüğü belirtildi. Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fıtır miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir.

Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fıtır olarak verebilir.”

  Dizipal 291 - dizipal 291 giriş adresi
0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2024 Yılı Fıtır Sadakası Ne Kadar Olacak?
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal