1. Haberler
  2. Haberler
  3. AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail, Batı Şeria’yı yavaş yavaş ilhak etme niyetinde

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail, Batı Şeria’yı yavaş yavaş ilhak etme niyetinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Dış İlişkiler Yetkilisi Joseph Borrell’den İsrail’in Batı Şeria İhlası Uyarısı
Avrupa Birliği’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, İsrail’in Batı Şeria’yı kademeli olarak ilhak etme planlarına karşı çıkarak önemli açıklamalarda bulundu. Gazze’deki gelişmeler ve bölgedeki olası çatışmalar hakkında endişelerini dile getiren Borrell, ateşkes olmadan insani yardımların ulaşmasının zor olduğunu vurguladı. AB’nin Gazze konusunda ortak bir tutum alamadığını belirten Borrell, savaşın uzayabileceği endişesini taşıdığını ve Batı Şeria’daki ilhak planlarının barışa katkı sağlamayacağını belirtti. Borrell, ABD ve Fransa’nın bölgede aktif arabuluculuk çabalarını desteklediklerini de belirtti.

AB Yetkilisi Borrell'den İsrail'in Batı Şeria İhlası Uyarısı

Joseph Borrell, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, İsrail'in Batı Şeria'yı yavaş yavaş ilhak etme niyetinde olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Lüksemburg'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Borrell, bakanların Gazze'deki durumu ele aldıklarını belirtti. Borrell, "Durum, tüm üye ülkeler için ciddi endişe kaynağı. İnsani yardımların Gazze'ye ulaşabilmesi için baskıyı sürdürmeliyiz ancak ateşkes olmadan bu zor görünüyor. Bölgedeki yayılma riski de büyük endişe kaynağı. İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmayı önlemek için özellikle ABD ve Fransa'nın aktif arabuluculuk çabalarını destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Savaşın Daha Da Uzun Sürmesi Bekleniyor mu?

Borrell, AB'nin Gazze konusunda ortak bir tutum belirlemediğini vurgulayarak, bakanlara hem İsrail hem de Filistin ile ilişkileri detaylarıyla açıklayan bir belge sunduğunu ve ortak bir duruş oluşturulacağını belirtti. Savaşın uzayıp uzamayacağı sorusuna Borrell, "Öyle görünüyor. Ne yazık ki bu, Gazze'deki Filistinlilerin hayatta kalma sınavı olacak bir savaş. Batı Şeria'da yaşananlar da uluslararası hukuku bir kez daha sınayacak. Batı Şeria'nın yavaş yavaş ilhak edilmesi yolunda net bir irade görünüyor. Bu kesinlikle barış getirmeyecek." dedi.

  Dizipal 769 - dizipal 769 giriş adresi

Gizli Hazineleri Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail, Batı Şeria’yı yavaş yavaş ilhak etme niyetinde
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal