1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. 2021’de Mini Led Teknolojisinin Kullanılacağı Cihazlar

2021’de Mini Led Teknolojisinin Kullanılacağı Cihazlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllara kadar neredeyse tüm ekranlar LED teknolojisini kullanıyordu. LED ekranlarda pikselleri aydınlatmak için bazen birkaç bazen yüzlerce ışık kaynağı kullanılıyor. LED teknolojisi CCFL’e kıyasla bayağı önemli avantajlar sunuyordu; daha iyi renkler, daha uzun ömür gibi. Ama LED’lerin de bazı sorunları bulunmaktaydı. Bunlardan en önemlisi renklerin, özellikle de siyahların canlı olmaması ve koyu mavi gibi gözükmesiydi.

LED panellerin yerini son yıllarda OLED’ler almaya başladı. OLED teknolojisinde her piksel kendi kendini aydınlatıyordu ve böylece daha canlı renkler sağlanıyordu. Ama OLED’lerin de piksel yanması gibi büyük bir sorunu vardı. OLED ekranlar uzun süre maksimum parlaklıkta açık kaldığında ve bazı pikseller birbirine yakın renkleri saatlerce gösterince piksel yanması oluyor ve o bölgedeki pikseller kararıyordu. OLED ise yerini Mini LED’e bırakacak gibi gözüküyor.

Nedir bu Mini Led?

Mini LED aslında LED teknolojisine çok benziyor ve pikselleri aydınlatmak için ışık kaynağı kullanılıyor. LED’den farkı ise LED’de birkaç yüz aydınlatma noktası kullanılırken Mini LED’de bu sayı birkaç bine kadar çıkıyor. Böylece bir kaynak tarafından aydınlatılan piksel sayısı neredeyse 10 kat azalıyor ve daha canlı renkler ortaya çıkıyor. Mini LED’in, OLED ve LED’e karşı bazı avantajları şunlardır:

  • Yüksek kontrast
  • Yüksek parlaklık değeri
  • Daha düz ve derin siyahlar
  • Daha az güç tüketimi
  • Daha az piksel yanması
  • Galyüm Nirtür, inorganik bir bileşen kullandığı için OLED gibi zamanla zayıflamıyor.

Apple’dan yeni Mini LED kullanılan cihazlar!

Son raporlara göre teknoloji devinin bu sene iPad Pro ve Macbook Pro serisinde Mini LED ekranları kullanacağı söyleniyor. İlk cihazın iPad Pro 12.9i model olması ve mart ayında tanıtılması bekleniyor.

  Hainlere Sözler

Diğer markaların da içerik üreticilerine özel modellerinde Mini LED ekranları kullanacağı söyleniliyor. MSI zaten bu sene ilk Mini LED ekranlı laptop olan Creator 17’yi piyasaya sürmüştü. 2021’de MSI, ASUS, Dell, HP gibi markaların daha fazla Mini LED ekran kullanılan cihazlar tanıtması bekleniyor.

Mini LED ile ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz:

What is this?

What is this?

İlginizi çekebilecek konular

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2021’de Mini Led Teknolojisinin Kullanılacağı Cihazlar
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal