1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Ayı Piyasası ve Boğa Piyasası Nedir?

Ayı Piyasası ve Boğa Piyasası Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayı piyasası, coin işleri ile uğraşan kişilerin yakından takip ettiği konulardan birisidir. Kripto para sektörünün terimlerinden biri olan ayı ve boğa piyasası, kripto paraların değer kazanacağını ya da kaybedeceğini belirtir. Kısa bir özetle piyasaya yön veren hareketler vardır ve bu hareketler de temelde ayı ve boğa olarak adlandırılır. Daha detaylı bir şekilde anlatacak olursak ayı sezonu fiyatların düşeceğini belirtirken boğa sezonu ise kripto paralarda ciddi yükselişlerin yaşanacağını belirtir. Peki ayı piyasası nedir? Gelin daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Ayı piyasası nedir?

Ayı piyasası, ayı sezonu olarak da adlandırılan ve kripto paralarda ciddi değer düşüşlerinin yaşandığı dönemi ifade eder. Karamsar bir şekilde fiyatlarda düşüşün meydana geldiği bu sezon pek çok yatırımcı için oldukça zor geçer. Ana trendin aşağı düşüş yönünde eğiliminin olması bu sezon bitene kadar kripto para piyasasında ciddi maddi kayıpların yaşanacağını ifade eder. Bu sezonda kripto paralarda %15- %20 oranında düşüş yaşanır. Kripto para yatırımcıları bu dönemde ya düşük fiyattan alımlar yaparlar ya da boğa sezonu gelene kadar bekleme sürecine geçerler. Peki, ayı sezonu ne kadar sürer?

Ayı sezonu ne kadar sürer?

Kripto para piyasasında ayı sezonunun ne kadar süreceği hakkında pek çok araştırma bulunuyor. Ancak bu piyasa çok kolay bir şekilde etkilenebilir bir piyasa olması sebebiyle ayı sezonunun ne kadar süreceği hakkında kesin bir açıklama henüz getirilmiş değil. Bazı zamanlarda kısa süren ayı sezonu, bazı zamanlarda ise döngü haline gelerek uzun süreli olabilir.

Boğa piyasası (Bull Market) nedir?

Boğa piyasası da bir diğer adı ile Bull Market, ayı piyasasına benzemektedir. Bu iki piyasanın arasındaki fark; ayı piyasası kripto paraların değerinin düşmesine neden olurken boğa piyasası ise değerlerinin artmasını sağlar. Bu dönemde yatırımcılar coin yatırımı gerçekleştirmez ancak düşük fiyattan aldıkları coinlerin değeri artar ve satışlarını gerçekleştirirler. Boğa piyasasının başında alımlar gerçekleştirilse de yükseliş trendi olduğu için coinler en üst seviyelere ulaştıklarında alım yapılmamalıdır. Peki, kripto para piyasası için geçerli olan boğa piyasası ne kadar sürer?

  Miraç Kandili Mesajları Yazılı

Boğa piyasası ne kadar sürer?

Boğa piyasası da ayı piyasası gibi yalnızca arz talep bilgisine bağlı değildir. Bu dönemde seçtiğiniz kripto para, güvenilirlik, kripto paranın entregrasyonu gibi bu faktörler boğa piyasasını etkilemektedir.  Ancak diğer yatırımcıların coininize yatırım yapması ya da coinin satışını büyük oranda gerçekleştirmeleri boğa piyasasının bitmesine neden olabilir. Öyle ki boğa sezonunun bitişi pek çok farklı etmene bağlıdır. 

Sizler de kripto para sektörü ile ilgileniyorsanız coin alım satım sürecinizde ayı ve boğa piyasalarına dikkat etmelisiniz. Aksi bir durumda kâr zarar durumunuz bu sezonlardan etkilenecektir.

Bol kazançlar!

Daha Fazlasını Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Ayı Piyasası ve Boğa Piyasası Nedir?
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal