1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Hızlı Yazı Yazma Testi Nasıl Yapılır?

Hızlı Yazı Yazma Testi Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde hemen hemen her iş sektöründe çalışanlar bilgisayar ve internet kullanmak zorundadır. Bu nedenle çalışanlar temel bilgisayar bilgilerine, internette araştırma yapmaya hâkim olmalıdır. Bazı sektörlerde klavye kullanımı büyük önem taşımaktadır. İş başvurusu yapanlar arasında 10 parmak klavye kullananlar rakiplerinin önüne geçmekte. Eğer siz de rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız ”Hızlı yazı yazma testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt verdiğimiz yazımızı okuyabilirsiniz.

“Hızlı yazı yazma testi nasıl yapılır?” sorusu en çok katiplik için başvuruda bulunacak kişiler tarafından yöneltilmektedir. Katiplik ya da diğer iş ilanları için hızlı yazmak isterseniz aşağıdaki önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

Hızlı yazı yazma testi nasıl yapılır?

Hızlı yazı yazma testi; farklı programlar ya da uygulamalar üzerinden yapılan bir testtir. Aşağıda hem internetten hem de telefonunuz aracılığıyla nasıl test yapacağınızı açıkladık. Vermiş olduğumuz programlar ve uygulamaların tekniği birbirinden farklıdır. Bu nedenle sizlere en iyi sonucu veren programı ya da uygulamayı seçmenizi tavsiye ederiz.

İnternetten yazı yazma testi nasıl yapılır?

  • m5 Bilişim Klavye Yazma Testi

m5 Bilişim, sizlere farklı metin seçenekleri sunan klavye test sitesidir. Siteye girdiğiniz zaman tıp terimleri, günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimeler ya da şehir – ilçe isimleri kapsamında kendinizi sınayabilirsiniz. 1 dakikalık süre içerisinde yazdığınız kelimelerde yaptığınız hatalar, doğru yazımlar olarak karşınıza çıkmaktadır. Böylece her defasında kendinizi geliştirebilirsiniz.

  • 10 Fast Fingers Hızlı Yazma Testi

Fast Fingers, Türk bir site değildir. Ancak hızlı yazmayı denemek isteyen kişiler için Türkçe metinlerle test imkânı vermektedir. Sitede hızlı yazma yarışmalarına katılabilirsiniz. Ayrıca kendi alanınıza özgü metinlerle test yapabilirsiniz.

  • Şampiyon Kursları 10 Parmak Klavye Testi

Bu site klavye şampiyonlarını hazırlamaktadır. Sitede 1 ya da 10 dakikalık test yapabilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra ekran 20 saniye geriye doğru saymaktadır. Karşınıza çıkan metni belirlediğiniz süre içerisinde eksiksiz yapmaya çalışmalısınız. Site, yaptığınız her yanlış için 50 karakter düşürme cezası vermektedir. Bu da sizin daha hızlı gelişmenize imkân tanımaktadır.

  yaralasar

Telefondan Yazı Yazma Testi Nasıl Yapılır?

Telefondan klavye yazma testi yapmanıza imkan verecek uygulamalar da vardır. Bu uygulamalardan bazıları şunlardır:

  • Fast Type – Keyboard Training ile Hızlı Yazı Yazma Testi

Ücretsiz olarak inen bir hızlı yazma uygulamasıdır. Uygulamada; Almanca, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce gibi farklı dil seçenekleri mevcuttur. Ancak şu an için Türkçe dil desteği yoktur. Yabancı dilde hızlı yazmak isteyenler için iyi bir uygulama olabilir.

  • Speed Typer – Typing Test ile Hızlı Yazma

Kendinizi test edebileceğiniz bu uygulamayı şu an için sadece iOS kullanıcıları tercih edebilir. Ayrıca Türkçe dil desteği şu an için sağlanmamaktadır.

Yukarıdaki seçeneklerle “Hızlı yazı yazma testi nasıl yapılır?” sorusunu yanıtladık. Hemen sitelerden ya da uygulamalardan birini tercih ederek kendinizi test edebilirsiniz.

  1. Dakikada kaç kelime yazıyorsunuz?

    1. 5-25

    2. 26-54

    3. 55-95

    4. 96-100+

    10 Oylar

    Sonucunu Paylaş


    Twitter


    Facebook

Keşfetmeye Devam Edin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Hızlı Yazı Yazma Testi Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal