1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Windows 11 SE Karşınızda!

Windows 11 SE Karşınızda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft tarafından eğitimli amaçlı oluşturulan Windows 11 SE çıktı! Windows 11 SE kişilere neler vadediyor? Microsoft tarafından oluşturulan sistem daha çok ChromeBook tarzında ayrıca öğrenci ve öğretmen işletim sistemi olarak da biliniyor.

Windows 11 SE nedir?

Microsoft’un yakın bir zamanda öğrenciler için okulların işleyişine uyumlu olarak tasarladığı Windows 11 versiyonu duyuruldu. Yeni oluşturulan SE versiyonunun k-8 grupları için tasarlanmış düşük düzeyde laptop bilgisayarlara gönderilmesi bekleniyor. Böylelikle Microsoft öğrencilerin ve okulların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir adım atmış oldu. Atılan bu yeni adımla birlikte Windows 11 okullar tarafından beğeni topladı.

Windows 11 SE versiyonu okullar ve öğrenciler için daha önceden bildiğimiz işletim sistemine farklı bir özellik getiriyor. Böylelikle daha geliştirilmiş bir işletim sistemi desteğini Windows 11 SE ile yaşayabilirsiniz. Bu sistem, Microsoft’un Windows 10X işletim sistemine benzer yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Windows 11 SE sisteminin aynı zamanda üniversitelerde akademisyenler tarafından da kullanılması bekleniyor. Windows 11 SE, Office ve Microsft Edge programlarına uyumlu olarak optimize edilmiş durumdadır. Ayrıca optimize işlemi sadece Microsoft ile sınırlı kalmayarak genişleyecektir. Microsoft, programların yan yana gelmesine farklı düzen seviyelerinin yerleştirilmesine kısıtlama getirmiş durumda. Windows 11 sürümüyle beraber ikiden fazla düzeyde yapılandırılabilen sekmeler bu versiyonda yalnızca ikili görünüm şekliyle kullanılabiliyor. Aynı zamanda Windows 11 işletim sisteminin Widget bölümü okul ortamında dikkat eksikliği yaptığı gerekçesiyle Windows 11 SE’den kaldırıldı.

Ayrıca Microsoft Edge ve Windows 11 sürümünde pasif olan Chrome uzantılarını çalıştırmayı sağlayacak. Aynı zamanda sunduğu en büyük avantajlardan birisi de dizüstü bilgisayarlarda sınıf dışında da sürüm aktif olarak çevrimdışı kullanılabilecek. Veriler ise OneDrive platformuna eklenecek. Microsoft yeni oluşturduğu bu sistem ile eğitime ciddi derecede katkı sağlamış oluyor.

  Mevlid I Şerif Sözleri

Windows 11 SE ne vadediyor?

Bilimsel eğitim kurumları olan üniversitelerde de bu versiyon her geçen gün işleyişini artırıyor. Akademisyenler tarafından en çok tercih edilen Windows sürümlerinin başında geliyor. Bunun en önemli sebebi sürümün ciddi boyutlarda artılar sağlaması olarak belirtiliyor. Sistemin en büyük artısı ise düşük niteliklere sahip bilgisayarlarda da kolaylıkla çalışabiliyor olmasıdır. Her türlü özellikteki dizüstü bilgisayarda çalıştırılması oldukça kolaydır. Chrome tarafından oluşturulan OS platformuyla rekabet ortamı yaratması beklenen Windows 11 SE ayrıca hızlı işlevsel özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Kasma ve donma benzeri hiçbir sorun yaşanmayan versiyonun, eğitimi kesintisiz olarak destekleyen bir platform olduğu söylenebilir. Windows 11 SE öğretmenlere, öğrencilere ve akademisyenlere ciddi düzeyde pratiklik sağlayacak gibi görünüyor. Böylelikle okullardaki eğitimin seviyesini arttıracaktır. Microsoft tarafından oluşturulan Windows 11 SE’nin laptop bilgisayarlarda eğitim platformlarına bu sene sonuna (2022) kadar tam satın alma sezonunun başlaması bekleniyor. Windows 11 SE’nin ile eğitim dünyasında ciddi atılımlara sahip olacağı düşünülüyor.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Windows 11 SE Karşınızda!
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal