1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Xiaomi Kullanıcılarının Etkinleştirmesi Gereken 4 Özellik!

Xiaomi Kullanıcılarının Etkinleştirmesi Gereken 4 Özellik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kişinin severek kullandığı Xiaomi telefonlarına yeni özellikler eklendi. Xiaomi kullanıcıları bu 4 özelliği etkinleştirerek kullanmaya başlayabilecekler. Kullanıcılar için daha üstün bir deneyim sağlamak amacıyla sunulan bu özellikler tüm Xiaomi kullanıcıları tarafından beğenilecek türden.
MIUI ara yüzünü kullanan Xiaomi akıllı telefonlar yüklenen yeni özelliklerle rakiplerinden bir adım öne çıkmayı hedefliyor. Yüklenen bu yeni özellikler sayesinde cihazlar artık daha sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek. Cihazlarda oluşan bazı sorunların giderilmesini amaçlayan bu özellikler aynı zamanda kullanıcı deneyimlerini olumlu yönlerde arttırmayı da hedefliyor.

Yapılacak bu değişimler ile cihazın RAM ve hafızasını temizlenebilecek. Böylece daha verimli hale gelecek olan cihaz daha üst performansa kavuşacak. Göz sağlığı için de faydalar sunan bu özellik Xiaomi kullanıcıları tarafından çok sevilecek. Zamanlanabilir özelliği sayesinde telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda bile cihaz bu işlemleri otomatik olarak yapabilecek.Android ve akıllı telefonlarda belirli aralıklarla yapılması gereken ön bellek ve RAM temizliği oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu durumu ertelemek cihazda oluşabilecek küçük sorunları doğurmaktadır. Donmalar, takılmalar ve oyun esnasında kasılmalar bunlara örnek olarak verilebilmektedir. Göz sağlığınızı korumak için göz sağlığı özelliğinin de mutlaka açık olması tavsiye edilmektedir. Özellikle uzun müddet telefona bakan kişilerde oluşabilecek göz sorunları için Xiaomi bu özelliği aktif hale getirdi.

Otomatik olarak önbellek temizliği yapabilirsiniz:

  • Telefonunuzun ayarlar bölümüne girerek pil ve performans bölümüne girin.
  • Sağ üst tarafta beliren simgeye tıklayarak menünün açılmasına izin verin.
  • Kilit ekranı ayarları bölümüne gelerek cihaz kilitlendiği zaman önbelleği temizle komutunu telefonunuza verin.
  • Burada sizlere ne sıklıklarda bu işlemi yapmak istediğiniz sorulacaktır. Bu soruya ihtiyaç duyduğunuz zaman dilimini girin. Ancak Xiaomi “30 dakika içerisinde” bu işlemin yapılmasını öneriyor. 
  s20

Cihazınızda bulunan çöplerin dışarı atılması olarak adlandırılan önbellek temizleme işlemi, cihazın üstün performanslarda çalışmasını sağlayacaktır. Birçok uygulama, oyun ve dosyalarda işlem yapılması sonucu geriye kalan çöp kısmın rutin olarak temizlenmesi gerekmektedir. Manuel olarak bu temizleme işlemini gerçekleştirebileceğiniz gibi cihazınıza vereceğiniz komutlar ile cihazın bunu otomatik olarak yapmasını da sağlayabilirsiniz. 

Göz sağlığınız için okuma modunu aktif hale getirin!

  • Cihazınızdan ayarlar bölümüne girerek ekran seçeneğini tıklamanız gerekmektedir. Karşılaşacağınız bölümden “okuma modu” bölümünü göreceksiniz. Bu özelliği aktif hale getirmek için butona basarak bu özelliği kullanmanın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. 
  • Bu modun yanı sıra “karanlık mod” kullanımı da sizler için özellikle öneriliyor. 

Daha keyifli okuma deneyimleri için Xiaomi telefonunuzun sizlere sunmuş olduğu bu üstün özelliklerden yararlanmayı mutlaka denemelisiniz. Bugün pek çok yazılımcının da özellikle üzerinde durduğu göz sağlığı akıllı telefonlara yüklenen yazılımlar ile koruma altına alınmış bulunmaktadır. 

Keşfetmeye Devam Edin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Xiaomi Kullanıcılarının Etkinleştirmesi Gereken 4 Özellik!
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal