1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Yeni Macbook Pro Nasıl? ARM Mimarisine Sahip M1 İşlemcili Macbook Pro Alınır Mı?

Yeni Macbook Pro Nasıl? ARM Mimarisine Sahip M1 İşlemcili Macbook Pro Alınır Mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiğiniz üzere Apple, haziran ayındaki lansmanı ile kendi ARM mimarili yeni işlemcilerini üreteceğini açıklamıştı. O olaydan sonra oldukça ses getiren Apple, zaten halihazırda yeni Macbook Air’da ARM mimarili M1 işlemcilerini kullanıyordu. Şimdi ise yeni Macbook Pro’da da M1 işlemcisini kullanmaya başladı. Gelin bugün sizlere ARM mimarisine sahip yeni Macboook Pro’yu anlatalım.

Yeni Macbook Pro nasıl?

Macbookların tasarımına baktığımızda pek bir şey değişmemiş gibi dursa da içerisinde büyük değişiklik var. Eskiden Macbook Prolara sonradan RAM takviyesi yapabiliyorken şimdi ise öyle bir şey söz konusu değil. Çünkü işlemci ile RAM birbirine entegre geliyor. Bizce bu büyük bir eksi olmuş ama sonradan düzeltileceğini düşünüyoruz. Çünkü geçmişe baktığımızda da hep bir ürünün ilk serilerinde böyle “inovasyonlar” mevcut ama sonradan ister istemez şirketin eskiye döndüğünü fark ediyoruz. Bir başka eksi ise artık Bootcamp ve Hackintosh olayı da yüksek ihtimal yapılamayacak. Çünkü INTEL işlemciler sayesinde yapılan Bootcamp ve Hackintosh, yeni ARM mimarisinden ötürü artık desteklenmeyecektir. (Ama INTEL de ARM mimarisine geçerse belki olabilir.)

Biraz Apple hayranlığı gibi gözükebilir ama biz bu iki nedenden başka böyle önemli sayılabilecek eksi görmüyoruz. (Belki bazı uygulamaların desteklenmiyor oluşu da eklenebilir ama zaten yakında ister istemez tüm uygulamalar Macbook Pro’yu destekleyecektir.) Çünkü yeni işlemciler o kadar performanslı ve iyi olmuş ki söylenecek pek bir şey bulamıyoruz. Kısacası Apple, dersine iyi çalışmış. Her türlü püf noktayı düşünmüş, performansı arşa çıkarmış ve ortaya son kullanıcı için de çok kullanışlı bir ürün koymuş. Biz ürünü fiziken incelemedik ama incelemelere de bakarsak herkes yeni Macbook Prolar hakkında bizim gibi olumlu yorumlar yapıyor.

  Elektrikli Tofaş Şahin Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Son olarak da size söyleyeceğimiz şey, gelecek ARM’da! Siz siz olun eğer üst düzey yeni bir bilgisayar alacaksanız yeni Macbooklara bir kere daha bakın. Yani başta sorduğumuz soruya yanıt verecek olursak bizce yeni Macbook Pro alınır.

Kaynakça

What is this?

Keşfetmeye Devam Edin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Yeni Macbook Pro Nasıl? ARM Mimarisine Sahip M1 İşlemcili Macbook Pro Alınır Mı?
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal