1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Oyun Dünyasının Yeni Kurtarıcısı Game Pass Nedir?

Oyun Dünyasının Yeni Kurtarıcısı Game Pass Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xbox, Microsoft tarafından 2001 tarihinde oluşturulmuş, video oyun konsolu ve oyun üreticisi firmadır. Amerikan merkezli olan bu firmanın kuruluş amacı video oyun sektöründe Microsoft’un yer edinmesiydi. Günümüze kadar dört nesil video oyun konsolu çıkarmış olan bu şirketin ürünleri sırasıyla şu şekildedir: 

  • Xbox (2002)
  • Xbox 360 (2005)
  • Xbox One (2013)
  • Xbox Series X ve S

Bu oyun konsollarının yanında birçok oyun yapım şirketini bünyesinde bulunduran Xbox Game Studios, 2017 yılında Xbox One için oluşturduğu abonelik sistemi olan Game Pass ile son yıllarda ismini her oyuncunun aklına kazımayı başardı. Şunu iyi anlamamız gerekiyor, Xbox Game Studios, yatırımını oyun haklarını satın almaya yapmadı. Bunun yerine video oyun yapım şirketlerini bünyesine katmayı seçti. İşte bu durum güçler birliğine benzer bir durum da yaratabilirdi. Bu da oyun sektörünün tekelleşmesine neden olabilirdi. Ancak biz oyuncuların ve oyun yazarlarının korktuğu şimdilik başımıza gelmedi. Bunun yerine Xbox Game Studios, bünyesindeki tüm oyunların oyuncular tarafından ödenecek aylık ücret dahilinde oynanabilmesini sağlayan Game Pass sistemini öne çıkarttı. 

Bu sistem aslında çocukluğumuzdaki oyun CD’si kiralama sistemine benziyor. Tabii o zamanlar aldığımız CD’lerin kalitesine emin olamıyorduk, şimdilerde internetin hızı ve her şey hakkında her bilginin bulunabilmesi işlerimizi kolaylaştırıyor. Konuya dönecek olursak Game Pass sisteminde aylık olarak ödeyeceğiniz bir miktar para ile isterseniz bilgisayarda isterseniz Xbox One veya Xbox Series  veya oyun konsollarınızla oyunlar oynayabiliyorsunuz. Bilgisayarlarımız için olan abonelik sistemi görece daha yeni olsa da başka bir alternatifi bulunmadığı için bilgisayar oyuncuları tarafından oldukça rağbet görüyor.

Game Pass’in avantajları nelerdir?

Game Pass sisteminin şu anda milyonlarca kullanıcısı var, peki sadece üyelik sistemi bu kadar insanı çekebilir mi? Aslında oyuncuların sevdiği bir diğer kısım, yazımızın başında da bahsettiğimiz, farklı oyun yapım şirketlerinin Xbox Game Studios bünyesine dahil edilmesi sonucunda bu şirketlerin piyasaya sürdüğü oyunları çıktığı gibi oynayabilmekti. Bu da ülkemizdeki kur farkından dolayı çok yüksek fiyatlara alınabilecek oyunların, fiyatlarına oranla düşük miktarda fiyatlara oynanabilmesi anlamına geliyor. Hem de piyasaya çıktığı ilk günden itibaren Game Pass’ten çıkarılacağı güne kadar oynamak serbest. 

  samsung galaxy s23 ultra

Buna en güncel örnek ise 9 Kasım 2021 tarihinde Xbox bünyesinde yayınlanan (Alt şirket olan Playground Games tarafından geliştirilen) ve standart versiyonu 469 TL’ye satışa çıkan Forza Horizon  olabilir. Yarış oyunları arasında oyuncular tarafından en beğenilen serilerden biri olan Forza Horizon serisinin son oyununa şu anda Game Pass üyeleri ulaşabiliyor. Ayrıca oyuncular belirli oyunlarda %10 ve %20 Game Pass’in sağladığı indirim fırsatını kullanabilirler. Böylece oyuna daimî olarak sahip olma imkânı da var. Game Pass bilgisayar ve konsol için 30 TL/ay olarak ücretlendirilmiş durumda, Forza Horizon ’in ücreti ile karşılaştırıldığında 100+ oyun için verilebilecek fiyat olarak kabul edilebilir.

Sizin Game Pass üyeliğiniz var mı? Xbox’ın oyun yapım şirketlerini satın alması ve böylece uygun fiyatlara bizlere oyun sunması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Oyun Dünyasının Yeni Kurtarıcısı Game Pass Nedir?
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal