1. Haberler
  2. Yapay Zeka Haberleri
  3. Resident Evil Oyun Serisi

Resident Evil Oyun Serisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resident Evil oyun serisi, korku oyunu oynamaktan zevk alanların bir numarası durumunda. İlk başladığı andan itibaren herkesi büyüleyen ve oyun tutkunlarını heyecanlandıran seri için bir sıralama yaptık. Bu sıralamayı takip ederek Resident Evil serisini sırasıyla oynayabilirsiniz. Böylece daha heyecanlı ve hikaye bağlığının doruklarında bir serüvenle karşı karşıya kalabilirsiniz. Korku dolu maceranın ortağı olmaya hazırlanın!

Resident Evil oyun serisi her geçen gün daha fazla popüler hale geliyor. Ancak bu noktada oyunu henüz oynamamış kişiler de bulunuyor. Resident Evil oyun serilerini henüz oynamaya başlamadıysanız bunun için size aşağıdaki listeyi hazırladık. Listemizde her oyunun özelliğini ve hangi sırayla oynamanız gerektiğini bulabilirsiniz. Daha fazla heyecan için gözünüzü kapatıp, kendinizi o sahnelerde hayal etmenizi tavsiye ederiz!

Resident Evil oyun serisi sıralaması

Resident Evil hikayesi; herkesin, özellikle de oyuncuların, merak ettiği konuların başında geliyor. Vampirler ve zombilerle dolu macerada sadece bir ilaç neticesinde tüm insanlık ısıran yaratıklara dönüşüyor. İşte bu noktada siz insanlığı kurtarmaya çalışan asil kahramansınız. Oyunu aşağıdaki sıralamaya göre oynarsanız, oyun zevkinizin artacağını garanti edebiliriz!

1- Resident Evil Zero (0)“Resident Evil serisine hangi oyundan başlanmalı?” diye soranlara Resident Evil Zero  oyununu önerebiliriz. Aslında oyunun piyasaya çıkma tarihine bakacak olursak bu oyun seride beşinci sırada gelmekte. Ancak hikayenin en başına giderek oyuna dahil olmak için Zero, ilk oynanması gereken oyundur. Bu oyunda Rebecca adındaki karakterin Billy Coen’i yakalama macerasına dahil olacaksınız.

2- Resident EvilSenaryoya göre devasa bir evde cinayet işleniyor. Bu cinayeti araştırmak için ana karakterlerimiz Chris Redfield ve Jill Valentine görevlendiriliyor. Bu görevlerinde başarılı olup olamayacaklarını hep birlikte oynayarak göreceksiniz.

  Kul Hakkı Ile Ağır Sözler

3- Resident Evil 2Leon S. Kennedy adındaki karakterimiz oyunda Raccoon City adındaki bir şehirde görevlendiriliyor. Ancak bu görevlendirme onu zombilerle dolu bir savaşın içerisine sokuyor. Bu sırada Kennedy ve abisini bulmaya çalışan Claire Redfield’ın zombilerden kaçışını da izliyor olacaksınız.

4- Resident Evil 3Jill Valentine ve Nemesis isimli canavarın aksiyon dolu sahneleri bu oyunda yer alıyor.

5- Resident Evil 4Bu oyun diğer serilerden farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Grafik anlamında büyük değişiklik görüyoruz. Resident Evil ana hikayesi ile bağlantılı mı sorusuna bu oyun için evet diyebiliyoruz. Ancak oyunu açtığınızda kendinizi başka bir oyundaymış gibi hissetmeniz de oldukça mümkün!

6- Resident Evil 5Bu oyunda Chris Redfield’i ajan olarak göreceksiniz. Redfield ilaç firmasının içine sızan teröristlerin bulunduğu departmanları arayacağı bir serüven olacak.

7- Resident Evil 6Redfield, Kennedy, Muller ve Wong’un birleşmiş güçlerine tanık olacağınız bir Resident Evil oyunudur.

8- Resident Evil RevelationsValentine ve Redfield’in bulmacaları çözmek istediği oyundur.

9- Resident Evil Relations 2Claire Redfield başta olmak üzere birçok kişinin kaçırıldığı sahneler bulunuyor.

10- Resident Evil 7Resident Evil 7 oyunu diğer oyunlarla senaryo olarak bağlantılı değil. Çünkü bağlantı 6’dan sonra kopuyor. 7’nin ardından 8. Oyunla birlikte son iki oyun arasında senaryo bağlantısı kuruluyor. Bunun yanında 8. Oyuna gelindiğinde eski oyunlarla bir bağlantı kurulduğunu söyleyebiliriz.

11- Resident Evil VillageKaç tane Resident Evil oyunu var diyorsanız, serinin son oyunu budur diyebiliriz. Ethan Senaryoya göre Ethan Winters adındaki karakterimiz Chris Redfield tarafından kaçırılıyor. Resident Evil’ın son oyunu olan bu yapım bir sürü şaşırılacak sahneyi sizlere sunuyor.

Resident Evil oyun serisinin listesini sizlerle paylaştık. Böylece uzun zamandır sorulan “Resident Evil’a hangi oyundan başlanmalı?” sorusunu da yanıtladık.

  12 pro

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Resident Evil Oyun Serisi
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal