1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hamas, 7 Ekim saldırılarının ardından bir yıl geçmesinin ardından Gazze’den roketler fırlatırken, IDF terör hedeflerini vuruyor.

Hamas, 7 Ekim saldırılarının ardından bir yıl geçmesinin ardından Gazze’den roketler fırlatırken, IDF terör hedeflerini vuruyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Kuvvetleri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın savaşı başlatan terörist saldırısının yıldönümünde Gazze Şeridi’nden İsrail’e birden fazla roket atıldığını duyurdu.

Askeri yetkililer, İsrail Hava Kuvvetleri’nin "Gazze Şeridi’nin kuzeyinden geçen beş fırlatmayı durdurduğunu" belirtti. The Jerusalem Post’un bildirdiğine göre, parçalarla hafif şekilde yaralanan iki kişiden bahsedildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırıdan önce askerlerinin "hemen bir tehdidi önlemek amacıyla Gazze Şeridi genelinde Hamas terör hedeflerini ve fırlatıcıları vurduğunu" ifade etti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 7 Ekim 2023’teki Hamas saldırısında öldürülen sivil, ilk müdahaleciler ve askerler için Pazartesi günü Kudüs’te bir anma ziyareti gerçekleştirdi.

Hamas tarafından savaşın başlamasından bu yana Gazze’de rehin tutulan 101 rehine bulunuyor. Bunlardan otuz altısı ölü ilan edildi ve cesetleri terörist grup tarafından tutuluyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de saldırdığı güney İsrail’deki Nova müzik festivalini belgelemek için gönüllü olan 28 yaşındaki İdan Shtivi, Pazartesi günü ölü ilan edildi.

İdan, çevre bilimleri öğrencisiydi, doğayı, kamp yapmayı ve müziği seviyordu. İklim değişikliği ile mücadele etmek ve çocuklara yardım eden bir Afrika gönüllü programına katılmak için enerji sektöründe çalışmayı planlıyordu.

Hostages and Missing Families Forum tarafından yapılan açıklamada, "7 Ekim’de İdan, arkadaşlarının performanslarını ve atölye çalışmalarını belgelemek için erken saatlerde Nova Festivali’ne geldi. Ancak içeri giremedi" denildi. "Saldırı başladığında, İdan yeni tanıştığı iki yabancıya siteden kaçmalarında yardım etti. Bu özverili seçim nihayetinde kaçırılmasına yol açtı."

Fox News’in Yonat Friling ve Associated Press’in katkılarıyla derlendi.

Kaynak : foxnews

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

  Tennessee, Hurikan Helene Temizlik Çalışmalarına Yardımcı Olmak İçin 100 Milyon Dolarlık Kredi Programını Başlatıyor

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Hamas, 7 Ekim saldırılarının ardından bir yıl geçmesinin ardından Gazze’den roketler fırlatırken, IDF terör hedeflerini vuruyor.
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal