1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD, Son 7 Ekim’den Beri İsrail’e Tarihi Düzeyde 17.9 Milyar Dolar Askeri Yardım Sundu

ABD, Son 7 Ekim’den Beri İsrail’e Tarihi Düzeyde 17.9 Milyar Dolar Askeri Yardım Sundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, İsrail’e Rekor Düzeyde Askeri Yardım Yaptı

Washington’daki bir rapora göre ABD, Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana en az 17,9 milyar dolarlık askeri yardım yaptı. Brown Üniversitesi’nin Savaş Maliyetleri projesi için yayımlanan rapora göre, bu durum Orta Doğu’da artan çatışmalara yol açtı. Rapor, Hamas’ın İsrail’e saldırılarının yıldönümünde yayımlandı.

Rapora göre, 7 Ekim 2023 saldırılarından bu yana bölgede ABD’nin artan askeri operasyonlarına ek olarak en az 4,86 milyar dolar harcandı. Bu rakamın içerisinde Yemen’deki Husilerin ticari gemilere yönelik saldırılarını durdurmaya yönelik Deniz Kuvvetleri liderliğindeki bir kampanyanın maliyeti de bulunmaktadır.

Rapor, İsrail’in Eylül ayının sonlarında Lübnan’daki İran destekli Hizbullah militanlarına karşı ikinci bir cephe açmadan önce tamamlanmıştır. Bu, Biden yönetiminin Gazze ve Lübnan’daki çatışmalara destek verirken bölgedeki İran’a bağlı silahlı grupların düşmanlıklarını sınırlamaya çalıştığı ilk tahminlerden biridir.

Bu maliyetler, insani kayıpların maliyetinin üzerine eklenmiştir. Hamas militanları, geçen yıl 1.200’den fazla kişiyi öldürdü ve diğerlerini rehin aldı. Gazze’nin Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’in misilleme saldırısı sivil ve savaşanlar arasında ayrım yapmaksızın neredeyse 42.000 kişiyi öldürdü.

Lübnan’da, İsrail’in ülkeyi Eylül sonlarında büyük ölçüde vurmasının ardından, Hizbullah savaşçıları ve siviller de dahil olmak üzere en az 1.400 kişi öldürüldü.

Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulu’ndan Linda J. Bilmes, 11 Eylül saldırılarından bu yana ABD’nin tüm savaşlarının maliyetlerini değerlendiren ve araştıran William D. Hartung ve Stephen Semler ile birlikte bu maliyetleri hesaplamıştır.

Kaynak : foxnews

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

  Amerika'nın Geçmişteki Kasırga Felaketlerinden Önemli Bir Dersi Unutması başlığını öneririm. Bu başlık, okuyucuların dikkatini çekebilir ve konu hakkında merak uyandırabilir.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
ABD, Son 7 Ekim’den Beri İsrail’e Tarihi Düzeyde 17.9 Milyar Dolar Askeri Yardım Sundu
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal