1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. "Reality TV’de Nadiren Gördüğümüz Türden Bir Politik Tartışma: Love Is Blind"

"Reality TV’de Nadiren Gördüğümüz Türden Bir Politik Tartışma: Love Is Blind"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Love Is Blind, İletişim Üzerine Kurulu Bir Show Olarak Öne Çıkıyor

"Love Is Blind", aslında iletişimle ilgili bir programdır. Bir sosyal deney olarak şekillendirilen bu program, insanların gerçekten aşık olabilmek için ihtiyaç duydukları tek şeyin, kim oldukları, neyi değer verdikleri ve ömür boyu sürebilecek bir romantik ilişkide ne aradıkları hakkında saatlerce süren açık iletişim olduğu hipotezine dayanmaktadır. Yedi sezon boyunca çiftleri, kapsüllerde ve dışarısında, mali durumdan çocuk sahibi olup olmayacaklarına kadar her şeyi görüyoruz. Ancak, Bartise ve Nancy’nin 3. Sezonda yaptığı kürtaj konusundaki tartışması gibi ender istisnalar dışında, kişisel konuşmaları genellikle politik alanlara girmiyor (en azından, kurgucuların final kesimlerde göstermeyi tercih ettiği kadar).

Sezon 7, Washington, DC’de Geçtiği İçin Politik Meselelere Odaklandı

Belki de Washington, DC’de geçen ve birçok politika uzmanı ile askeri veteranı barındıran Sezon 7, bu tür konularla alışılmadık derecede ilgilendi. Bazı potansiyel çiftler, kapsüllerde, hemfikirlik dışında görüşme konusunda konuştular. Stephan, 2016’da Donald Trump’a oy verdiğini ve 2020’de Joe Biden’a oy verdiğini Monica’ya itiraf etti; o yine de teklifini kabul etti (ancak, çarşamba günüki son bölümlerde başka bir kadınla kinky mesajlar bulduktan sonra pişman oldu). En dikkat çekici olanı, bence, 7. Bölümde Marissa ve Ramses’in, onun askerlik hizmeti etrafındaki farklılıklarını tartıştıkları ve daha önce yayınlanmış en anlamlı diyalogun gerçekleştiği bir durumdu.

Marissa ve Ramses Arasındaki Derin Diyalog

Marissa George (bir donanma veteranı ve avukat) ve Ramses Prashad (bir adalet reformu derneğinde çalışan birisi) arasındaki yemek sahnesinde oldukça derinleştiler. Marissa "cis-hetero" dışında bir vaizin tercihini ifade ediyor (Ramses için sorun değil) ve "Tanrı geri planda kalabilir" diyor. Ramses, annesinin "belirli bir şekilde hissettiğini" ancak töreninden önce onunla dua etmekten mutlu olacağını söylüyor. Dindeki farklılıklar Love Is Blind’da (ve hayatta) aşılamaz olabilir, ancak bunlar birbirlerinin inançlarına saygı göstermeye başladılar.

  Adrenal Yorgunluğu Gerçek mi? Sizin için Merak Konusu olabilir!

Askerlik Konusundaki Derin Tartışma

Sonra, Marissa’nın ABD askeriyeninde geçirdiği yıllar gibi daha çözülmesi zor bir konuya dalıyorlar. Bu, Marissa için duygusal bir konu gibi görünüyor ve hala kendi iç çatışmalarını çözmekle uğraşıyor. Askeri bir aileden gelen ve hizmete gitmeye zorlanan Marissa, bir zamanlar "askeriyeyle gerçekten inandığına" ve kendini "çok vatansever" olarak kabul ettiğine ancak şimdi "askerin beynini yıkadığına" eleştiri getirdiğini belirtiyor. Ne de olsa "askerin yaptığı şeyin yarısını desteklemiyorum. Diğer ülkelerde yaptıklarımız, bunu desteklemiyorum." diyor. Ancak: "Askeriyeye tamamen kötü diyemem, çünkü hayatımı değiştirdi ve bana fırsatlar sağladı." diyerek devam ediyor. Hem Marissa, Amerikan emperyalizmini kınarken, hizmetten ayrılmaya zorladığını ve evdeki insanları güvende tutabilmek için güçlü bir savunmanın gerekli olduğunu düşünmektedir.

Ramses, ABD’nin Latin Amerika ile uzun ve karmaşık bir tarihi olan Venezuela’dan geldiği için askeriye konusunda daha sert bir görüşe sahip. Marissa’ya dışarıdan gelen insanların bakış açısını her zaman dikkate aldığını belirtiyor. Marissa ile evlenebilseydi hala askeriyede olsaydı bunu yapamayacağını kabul ediyor ancak ona şöyle diyor: "Seni yargılanmış hissetmek istemem. Harika bir kalbe sahipsin.”

Sonuç

Bu diyalogları kesin çözmeği başaramıyor ve konu ile ilgili izleyenleri gerçekten eğitmek için yeterli özgünlüğe ve güvenilir bilgilere sahip değil. Ancak, Love Is Blind bu sahnenin kesilmeden veya hazır bir sonuç eklenmeden, Ramses veya Marissa’yı yargılamadan, kişisel tarihin politik inançları nasıl şekillendirebileceğini gösterir şekilde hikayesine uygun şekilde yerleştirmiştir. Tartışmalar, her zaman bir tarafın kötü, aptal veya nesnel olarak yanlış olduğu için oluşmazlar; iki içe dönük, açık fikirli insan, farklı deneyimlerden yola çıkarak kolayca zıt sonuçlara ulaşabilir. Her siyasi anlaşmazlık, demokratik bir görüşe karşı bir Cumhuriyetçi görüşü gibi düzgün şekilde çözümlenmez. Bu belirli çiftin her iki tarafı da varsayılan olarak biriyle aynı düşünse de, her birinin neye inandığı ve nedeninin temel farkları vardır. Amerikan siyasi yaşamındaki bakış açılarının iki büyük partilerin platformları tarafından sınırlanmasının tipik olduğu bir başkanlık sezonunun zirvesinde, Amerikan derin fikir yelpazesini temsil etmiş ve keşfetmiş daha nüanslı anlaşmazlıkların temsil edilmesinden ve incelenmesinden dolayı taze bir yaklaşım olduğunu görmek rahatlatıcıdır.

  Nobel Barış Ödülü'nün Kazananıyla Tanışın: Nihon Hidankyo

Kaynak : Time Gazetesi

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
"Reality TV’de Nadiren Gördüğümüz Türden Bir Politik Tartışma: Love Is Blind"
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal