1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hurikan Milton Mağdurlarına Nasıl Yardım Edebiliriz?

Hurikan Milton Mağdurlarına Nasıl Yardım Edebiliriz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Florida’da Kasırga Milton En Az Beş Kişiyi Öldürdü

Florida’nın Sarasota yakınlarında Kategori 3 fırtına olarak karaya çıktığında evleri harap eden Kasırga Milton, en az beş kişinin hayatına mal oldu. Şu an Kategori 1 kasırga, Florida ve diğer güney eyaletleri sadece bir hafta önce etkileyen Hurricane Helene‘in etkilendiği topluluklar üzerinde etkide bulundu.

Tropical Storm Koşulları ve Fırtına Suları Uyarıları Devam Ediyor

Güneydoğu ABD kıyılarının bazı bölümlerinde hala tropikal fırtına koşulları ve fırtına suyu uyarıları devam etmekte olup, Sebastian Inlet Florida’dan Güney Carolina’ya kadar uyarılar yer almaktadır. Florida’da sadece 3 milyon müşteri elektriksiz kalmış durumda.

Yardıma Destek Olmak İçin

Felaketzede olanlara yardım etmek için Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), felaket mağdurlarına acil ihtiyaçlar için 750 dolarlık yardım yapmaktadır.

Güneydoğu boyunca 8,000 federal personel yardıma koşarken, FEMA ise 20 milyon öğün yemek ve 40 milyon litre suyu hazırda bekletmiştir. Yardım etmek isteyenler için aşağıdaki organizasyonlar felaketzedelere yardım etmektedir.

Uluslararası Tıp Kolordusu

Uluslararası Tıp Kolordusu, Kasırga Milton’a acil müdahale ekibi aracılığıyla yanıt vermektedir. Organizasyon, ihtiyacı olanlara en iyi şekilde yardımcı olmak için Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içerisindedir. Bağış yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Florida Felaket Fonu

Florida Felaket Fonu, devletin acil durum veya felaket dönemlerinde yardım sağlayan özel bir fondur. Florida Felaket Fonu’na yapılan bağışlar daha sonra bireylere yardımcı olan diğer hizmet organizasyonlarına aktarılmaktadır.

Feeding Tampa Bay

Feeding Tampa Bay, bir gıda kurtarma ve dağıtım organizasyonu, en çok etkilenen bölgelerde 56 acil durum dağıtım merkezinde 500,000’den fazla öğün yemekle topluluğa destek vermiştir. Gönüllüler ve bağışlar – hem gıda hem de nakit olarak – istenmektedir. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

  "Reality TV'de Nadiren Gördüğümüz Türden Bir Politik Tartışma: Love Is Blind"

Çocukları Kurtarın

Çocukları Kurtarın, kasırganın ardından ailelere bebek bezi, bebek mendili ve diğer acil çocuk odaklı malzemeler sağlamaktadır. Organizasyon, çocuk bakım merkezlerinin onarımına yardımcı olmak için yerel eğitim ortaklarıyla çalıştığını belirtmiş ve kasırganın çocuklar üzerindeki ruhsal etkilerini değerlendirmektedir. Bağışlar Çocukların Acil Fonu’na yapılabilir.

Metropolitan Kiliseler

Sokak çocuklarına yardım etmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen Metropolitan Kiliseler, ailelere sıcak yemek, temel malzemeler ve güvenli barınak sağlamaktadır. Bağışlarda bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri Hayvanlar Derneği

Organizasyonun hayvan kurtarma ekibi, kedilerin ve köpeklerin barınabileceği güvenli bir yer olduğundan emin olmakta ve Milton’un ardından hayvan barınaklarının yeterli yiyecek, kaynak ve veteriner bakımına sahip olmasını sağlamaktadır. Organizasyon daha önce Tampa bölgesindeki barınaklardaki hayvanları daha güvenli bir yere taşımıştır. Bağışlar buradan bağışlanabilir.

Dünya Merkez Mutfak

Dünya Merkez Mutfak, Helene ve Milton’un ardından Güneydoğu’daki sert vurulan bölgelere binlerce galon su ve taze gıda göndermiştir. Organizasyon, şu anda Florida, Georgia, Kuzey Carolina ve Tennessee’de faaliyettedir. Finansal katkıda bulunmak isteyenler buradan bağış yapabilirler.

Kaynak : Time Gazetesi

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Hurikan Milton Mağdurlarına Nasıl Yardım Edebiliriz?
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal