1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Bir Fotoğrafçının Gözünden Kasırga Helene’nin Yıkımı

Bir Fotoğrafçının Gözünden Kasırga Helene’nin Yıkımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşılaştırma: Doğal Felaket Sonrası Küçük Bir Kasaba

Marshall, Kuzey Karolina eyaletinde, 27 Eylül Cuma günü gerçekleşen ve 29 ilçeyi vuran, Asheville, Hickory ve Marshall gibi birçok topluluğu etkileyen, bir kasırga olan Kasırga Helene’nin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Fotografçı ve film yapımcısı Jack Sorokin, Helene kasırgası şiddetlenirken Marshall şehrinde değildi. Brooklyn, New York’taki evinde mesafeden 735 mil uzaktaydı, ancak kökleri Carolina toprağına iyice salınmıştı. Annesi hala orada yaşıyordu ve helikopter galerisinde ortak, kasabanın merkezinde yer alan ve French Broad Nehri üzerindeki küçük bir adadaki stüdyo alanının kiracısıydı. Sorokin, kasırganın yaklaştığını haberlerden ve annesiyle telefonla görüşerek takip ediyordu.

Sorokin, acil temizlik malzemeleri sipariş ederek ve Marshall halkı için kişisel koruyucu ekipmanlar için 6,500 dolar toplayarak işe koyuldu. Ancak Pazartesi günü annesinden gelen haberle endişesi biraz hafifledi. Bu durumda, Salı günü New York’tan ayrıldı ve keten gibi normal 20 saatlik bir sürüşten sonra Marshall’a vardı. Ancak yaklaşık yarım mil uzaklıkta hayatın normale döndüğü yerleştirilen şehir merkezine varınca, tüm kasabanın paramparça olduğunu gördü.

Yıkıma rağmen, umut da vardı. Kasırgadan altı gün sonra, 800 nüfuslu kasaba harekete geçti. Yerel halk, toksik çamurun kazılmasına, hızla yayılan küfe temizlenmesine ve binalardaki hasarların onarılmasına yardım etmek için makineler, araçlar ve en önemlisi zamanlarını bağışladılar.

Marshall halkı, kendi başlarına yapamayacakları işlerle karşı karşıya. Batı Kuzey Karolina’nın iklim sığınağı olarak görüldüğü dağlarının bu fikri Helene yağmurlarıyla birlikte silindi. Kasabanın hayatta kalması için sadece hükümetin sağlayabileceği setler, kanalizasyon yükseltmeleri ve diğer altyapı iyileştirmelerine ihtiyacı vardır.

  Kasırgaların Komplo Teorileri Olmadığına Dair Gerçekler

Marshall, yalnızca devlet haritasındaki bir nokta olabilir ama bu nokta, halkının büyük bir mücadele verdiği zengin ve güzel bir noktadır.

Kaynak : Time Gazetesi

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Bir Fotoğrafçının Gözünden Kasırga Helene’nin Yıkımı
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal