1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hezbollah’ın Sorumluluk Üstlendiği İsrail’deki İnsansız Hava Aracı Saldırısı 60’dan Fazla Kişiyi Yaraladı

Hezbollah’ın Sorumluluk Üstlendiği İsrail’deki İnsansız Hava Aracı Saldırısı 60’dan Fazla Kişiyi Yaraladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de Drone Saldırısı: 60’dan Fazla Yaralı

İsrail’in merkezine yapılan bir drone saldırısı pazar günü en az 60 kişiyi yaraladı. Bazıları ağır durumda olan yaralılar için kurtarma ekipleri müdahale etti. Bu saldırı, savaş dolu bir yılın en kanlı saldırılarından biri oldu. Beyrut merkezli Hizbullah militan grubu saldırının sorumluluğunu üstlendi ve hedeflerinin askeri bir kamp olduğunu belirtti.

Hizbullah, saldırının perşembe günü Beyrut’ta 22 kişinin ölümüne neden olan iki İsrail saldırısına misilleme olduğunu söyledi.

Devlet gazetesi tarafından bildirildiğine göre, İsrail’in gelişmiş hava savunma sistemleriyle drone veya füzelerin bu kadar fazla insanı yaralaması nadir bir durumdur. İki dronenin Lübnan’dan fırlatıldığı ve İsrail’in birini engellediği belirtildi.

Askeri üyelerin yaralanıp yaralanmadığı veya Binyamina şehrinde neyin vurulduğu henüz net değil. Daha önce en az 115 roketin Lübnan’dan ateşlendiği bildirildi.

Bu saldırı, Yom Kippur İsrail tatilinin yaşandığı cumartesi günü Tel Aviv’in bir banliyösüne isabet eden diğer drone saldırısından iki gün sonra gerçekleşti. Bu saldırıda hasar oluştu ancak yaralanma yaşanmadı.

ABD’nin yeni bir hava savunma sistemi ile birlikte bunu işletmek için gereken askerleri İsrail’e göndereceği açıklandı. İsrail ordusu sözcüsü, bu sistemin ne zaman gönderileceğine dair bir zaman çizelgesi vermekten kaçındı.

İsrail şu anda Gazze’deki Hamas ve Lübnan’daki Hizbullah ile savaş halindedir. İki grup da İran destekli militanlardır ve İsrail’in bu ay başında yapılan bir füze saldırısına karşılık İran’ı vurması beklenmektedir, ancak nasıl veya ne zaman yapılacağı henüz açıklanmamıştır. İran ise herhangi bir İsrail saldırısına cevap vereceğini belirtmiştir.

  2024 Sonbaharında TIME'ın Geleceğin Liderleri Sınıfını Nasıl Seçti?

Netanyahu, U.N. Barış Gücünü Eleştiriyor

Lübnan’da UNIFIL olarak bilinen Birleşmiş Milletler Barış Gücü, İsrail tanklarının pazar günü sabah erken saatlerde bir pozisyonun kapılarını zorla açtığını ve ana kapıyı tahrip ettiğini bildirdi. Daha sonra aynı bölgedeki barışı koruyuculara duman bombaları attığı belirtildi. UNIFIL, olayın "uluslararası hukukun açık bir ihlali" olduğunu söyledi.

İsrail güçlerinin Lübnan’daki Birleşmiş Milletler barış gücüne saldırdığı eleştirileri artıyor. Son günlerde barış gücü pozisyonlarına yapılan saldırılarda beş barış gücü mensubu yaralandı ve çoğu İsrail güçlerinden kaynaklandı.

İsrail ordusu, Hizbullah’ın barış güçlerinin yakınlarında faaliyet gösterdiğini, ancak kanıt sunmadı.

İsrail ordusu, yaralı askerleri tahliye etmeye çalışan bir tankın Birleşmiş Milletler pozisyonuna geri geri giderken ateş altında olduğunu söyledi. Başka bir saldırıyı kapsayan duman perdesinin koruma sağlamak için kullanıldığını belirtti.

Başbakan Benjamin Netanyahu, UNIFIL’in İsrail’in uyarılarını dikkate almasını isteyerek, onlara Hizbullah’a "insan kalkanı" sağlamakla suçladı.

İsrail’in Lübnan’daki Saldırısı Osmanlı Dönemi Pazarını Yıktı

Hamas’ın 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e sürpriz saldırısının ardından Hizbullah, ertesi gün İsrail’e roketler atmaya başladı ve buna misilleme hava saldırıları geldi. Eylül ayında İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı ve büyük komutanlarının çoğunu öldürdüğü saldırılarla çatışma dramatik bir şekilde tırmandı.

İsrail bir ay önce karadan operasyon başlattı. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre Eylül ayından bu yana Lübnan’da 1400’den fazla kişi öldü. Kaçının Hizbullah savaşçısı olduğu belirtilmemektedir. İsrail’e yönelik roket saldırılarında en az 54 kişi öldü, bu ölümlerin neredeyse yarısının askerler olduğu bildirildi.

İsrail’in son saldırıları Lübnan’ın güneyindeki Osmanlı dönemi pazarını hedef aldı ve en az bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Lübnan Sivil Savunma ekipleri, 1910’a kadar uzanan pazaryerinde 12 konut binasında ve 40 dükkanda yangın söndürme çalışmaları yaptı.

  Kuzey Kore, Öfkenin Sembolik Bir Göstergesi Olarak Kuzey-Güney Kore Yollarının Bazı Bölümlerini Patlatıyor

İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine saldırdığını belirtti ancak detay vermedi ve militanlara yönelik saldırılarını pazar günü de sürdürdü.

Ayrıca, Lübnan Kızılhaç’ı, güney Lübnan’da İsrail’in saldırdığı bir eve paramediklerin müdahale ettiğini belirtirken, bir ikinci saldırıda dört paramedikin sarsıntı geçirdiğini ve iki ambulansın hasar gördüğünü açıkladı.

Kuzey Gazze’de Sokaklarda Cesetler Çürüyor

Hamas’la yaşanan savaşın bir yılını geride bırakan İsrail, neredeyse her gün Gazze’de militan hedeflerini vurduğunu söylüyor. Cumartesi akşamı Nuseirat mülteci kampında bir eve yapılan saldırıda, ebeveynler ve 8 ila 23 yaşları arasındaki altı çocuk öldü. Yakındaki Deir al-Balah’daki El-Aksa Şehitleri Hastanesi’nde bulunan cesetleri bir Associated Press muhabiri saydı.

Erkek kardeşi Mohammad Abu Ghali, "Uyurken güvendeydi, o ve tüm çocukları öldü" dedi. Kadınlar, gözyaşları içinde ceset torbalarına dokundu.

İsrail ordusu, sivilleri zarar görmekten kaçındığını söylüyor ve ölümleri Hamas ve diğer silahlı grupların, özellikle de yoğun nüfuslu alanlarda faaliyet göstermelerinden dolayı suçluyor.

Kuzey Gazze’de, İsrail hava ve kara birlikleri militanların toplandığını söylediği Cibaliye’yi vurmaya devam ediyor. Geçen yıl, İsrail güçleri sık sık inşa edilmiş mülteci kampına geri döndü, bu kamp 1948’deki İsrail’in kuruluşunu çevreleyen savaşa kadar dayanıyor ve diğer bölgelere de bakılıyor.

İsrail, Kuzey Gazze dahil Gazze Şehri’ni tamamen boşaltma emri verdi. Savaşın başlangıcındaki haftalarda yapılan geniş çaplı tahliyenin ardından tahmini 400,000 kişi kuzeyde kalmış durumda. Filistinliler, İsrail’in kuzeyi kalıcı olarak boşaltmayı ve oraya askeri üsler veya Yahudi yerleşim yerleri kurmayı amaçladığını korkuyor.

Birleşmiş Milletler, 1 Ekim’den bu yana kuzey Gazze’ye gıda ulaştırılmadığını belirtti.

Ordu, hastanelerin tahliye emirleri içinde olup olmadığını doğruladı ancak henüz bir zaman çizelgesi belirlemediğini ve hastaların transferi konusunda yerel otoritelerle işbirliği yaptığını söyledi.

  Televizyonda En Gerçekçi Gay Aşkı İngilizce Öğretmeninde Başlığını Kullanarak Türkçe Başlık Oluşturabilirsiniz.

Gazze Sağlık Bakanlığı acil servis görevlisi Fares Abu Hamza, "birçok şehidin cesedinin" sokaklarda ve molozların altında olduğunu belirtti ve bu cesetlere ulaşamadıklarını, köpeklerin bazı kalıntıları yediğini söyledi.

Savaş bir yıl önce Hamas liderliğindeki militanların saldırısıyla başladı, bin 200’den fazla insanın ölümüne, çoğunlukla sivillere, ve yaklaşık 250 kişinin kaçırılmasına neden oldu. Gaza’da 100’ün üzerinde rehine halen tutuluyor, üçte birinin öldüğüne inanılıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’in bombardımanı ve karadan yapılan saldırılar 42,000’den fazla Filistinliyi öldürdü ve bölgenin büyük bir kısmını harabeye çevirdi. Bakanlık, savaşçıları veya sivilleri ayırt etmiyor ancak kadınların ve çocukların ölümlerin yarısından fazlasını oluşturduğunu söylüyor.

İsrail ise 17,000’den fazla savaşçıyı öldürdüğünü iddia ediyor, ancak kanıt sunmuyor.

Kaynak : Time Gazetesi

Gizli Hazineleri Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Hezbollah’ın Sorumluluk Üstlendiği İsrail’deki İnsansız Hava Aracı Saldırısı 60’dan Fazla Kişiyi Yaraladı
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal