1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Trump’un Coachella Rallisi Yakınındaki Kontrol Noktasında Yüklü Silahla Yakalanan Adam başlığıyla özgün bir şekilde yazılabilir.

Trump’un Coachella Rallisi Yakınındaki Kontrol Noktasında Yüklü Silahla Yakalanan Adam başlığıyla özgün bir şekilde yazılabilir.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Los Angeles – Güvenlik yetkilileri, Cumhuriyetçi başkan adayı eski ABD Başkanı Donald Trump’ın cumartesi akşamı Güney Kaliforniya çölünde düzenlenen mitingi öncesinde bir araştırma noktasında silahlı bir adamın aracında yüklü bir şekilde bulunan av tüfeği, dolu bir tabanca, mermi ve birkaç sahte pasaportla gözaltına alındığını bildirdi. Adam aynı gün 5.000 dolar kefaletle serbest bırakıldı.

49 yaşındaki Las Vegaslı şüphelinin, Coachella’da yapılan mitinge görevlendirilen görevliler tarafından durdurulan kayıtlı olmayan siyah bir SUV’yu kullandığı ve Pazar öğleden sonra Riverside County Şerifi Chad Bianco’nun bir basın toplantısında açıkladığı gibi aracın "ev yapımı" bir plakayla sürüldüğü belirtildi.

Sürücü, bir gazeteci olduğunu iddia etti ancak doğru kimlik belgelerine sahip olup olmadığı belirsizdi. Bianco, aracın iç kısmının "dağınık" olduğunu fark eden şerif yardımcılarının silahları ve mühimmatı, birden fazla pasaport ve farklı isimlerle sürücü belgelerini ortaya çıkardığını söyledi.

Departmanın bir açıklamasında şüphelinin, yüklü silaha sahip olmak ve yüksek kapasiteli bir şarjör taşımak şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

"Bu olay, eski Başkan Trump’ın veya etkinliğe katılanların güvenliğini etkilemedi" diye belirtildi. Olay sırasında Trump henüz miting yerinde değildi, olay şerifin söylediğine göre Pazar günü gerçekleşti.

Şüphelinin, 2 Ocak 2025’te mahkemede görünmesi planlanıyor, çevrimiçi kayıtlara göre.

Bianco, şüphelinin motivasyonu veya ruh haline dair spekülasyon yapmaktan kaçındı. Bianco, "Kötü bir şeyin olmasını engelledik ve o kötü şeyin ne olduğu önemli değildi" dedi.

Adam dış bir güvenlik sınırını aştı ve bir iç çevrede, Sheriff Departmanı tarafından devriye gezilen bir çevrimde durdurulduğu; daha yakındaki bir kontrol noktasının Gizli Servis tarafından işletildiği belirtildi.

  Kenyalı Ruth Chepngetich, Chicago Maratonu'nda Dünya Rekorunu Neredeyse İki Dakika Geliştirdi!

"Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi, olayın koruyucu operasyonları etkilemediğini ve eski Başkan Trump’un herhangi bir tehlikede olmadığını değerlendiriyor" diye belirtildi. "Şu anda federal bir gözalma yapılmadı, ancak soruşturma devam ediyor."

Basın mensupları ve VIP bileti sahipleri, K-9 polis tarafından yürütülen çeşitli kavşaklar aracılığıyla yönlendirilmiş, ardından hava kirliliğini kontrol etmek amacıyla kaputlarını ve bagajlarını açmaları istenilen geniş çim alanına varmadan önce devlet ve yerel polis memurları tarafından yönlendirildi. Diğer genel bilet sahipleri, miting yerine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan bir siteye yönlendirildi ve otobüslere bindirilerek mekana götürüldü.

Trump’ın kampanyası, gözaltıyla ilgili bir yorum talebine derhal yanıt vermedi.

Trump mitinglerinde güvenlik çok sıkıdır, son zamanlarda 2 suikast girişiminden sonra daha da sıkılaştı. Geçen ay, eski Başkanı takip ettiği ve onu öldürme isteğini yazdığı belirtilen bir adam, bulunduğu yerde 12 saat sonra suikast girişimi suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Florida gözaltı, iki ay önce kampanya mitinginde suikast girişimi sonucu Trump’ın kulağından yaralandığı bir olaydan sonra gerçekleşti.

Kaynak : Time Gazetesi

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Trump’un Coachella Rallisi Yakınındaki Kontrol Noktasında Yüklü Silahla Yakalanan Adam başlığıyla özgün bir şekilde yazılabilir.
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal