1. Haberler
  2. Haberler
  3. Gram, çeyrek ve cumhuriyet altınında son durum

Gram, çeyrek ve cumhuriyet altınında son durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gram altın, ons fiyatındaki artışın etkisiyle yükselişinin devam ettiği bir güne başladı. Saat 10.40 itibariyle gram altın 1988 TL seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 330 TL'den, cumhuriyet altını ise 13 bin 570 TL'den satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda 2 bin 6 dolar seviyesinde bulunuyor.

Altın Değerini Artırarak Yeni Bir Güne Başladı

Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak gram altın günü %0,6 artışla 1980 TL seviyesinden tamamladı. Yeni güne ise değer kazancıyla başlayan gram altın, saat 10.40 itibarıyla %0,4 artarak 1988 TL seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 330 TL'den, cumhuriyet altını ise 13 bin 570 TL'den alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise %0,1'lik bir artışla 2 bin 6 dolar seviyesinde bulunuyor.

Emtia Piyasalarında Yön Arayışı Sürüyor

Analistler, ABD enflasyon verilerinin beklentileri aşmasının ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine daha geç başlayabileceği ihtimallerinin emtia piyasalarında etkisini göstermeye başladığını belirtiyor. Bu nedenle emtia piyasalarında yön arayışı devam ediyor.

ABD'de perakende satışların tahminlerin altında kalması, gelecek dönemde enflasyonun hız kaybedebileceği beklentilerini desteklemektedir. Perakende satışlar ocak ayında %0,8'lik bir düşüş kaydederek, geçen yıl mart ayından bu yana en sert aylık düşüşünü yaşadı. Bu verinin ekonomik aktivitedeki azalışa işaret ettiği düşünülüyor.

Analistler, Fed'in para politikası seyrine dair daha fazla ipucu elde etmek için ekonomik verilerin daha detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikir. Bu nedenle bugün yurt içinde sakin bir veri akışı beklenirken, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi, inşaat izinleri ve Michigan tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Altının ons fiyatı teknik açıdan 2 bin 20 ve 2 bin 40 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin ve 1990 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğu tahmin ediliyor.

  Carrefoursa’dan (CRFSA) SPK başvurusu

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Gram, çeyrek ve cumhuriyet altınında son durum
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal