1. Haberler
  2. Biyografi
  3. Serkan Özcan Kimdir? Serkan Özcan Hayatı ve Biyografisi

Serkan Özcan Kimdir? Serkan Özcan Hayatı ve Biyografisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serkan Özcan, 1977 yılında Konya’da doğmuş bir Türk siyasetçi ve ekonomisttir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Özcan, Merkez Bankası’nda uzman olarak kariyerine başlamış ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Başkanlık Danışmanlığı yapmıştır. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Illinois at Urbana-Champaign’da Finans alanında yüksek lisans yapmış ve Ankara Üniversitesi’nde finans alanında doktora yapmıştır. Vakıflar Bankası’nda Baş Ekonomist ve Baş Stratejist olarak görev almış, Odea Bank’ta da Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında çeşitli konferanslarda konuşmacı olarak yer almış ve farklı dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Serkan Özcan’ın hayatı ve kariyeri geniş bir perspektiften incelenmektedir.

Serkan Özcan Kimdir? Serkan Özcan'ın Hayatı ve Kariyeri

Serkan Özcan Kimdir?

1977 yılında Konya'da doğan Serkan Özcan, Türk siyasetçi ve ekonomisttir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Özcan, kariyerine Merkez Bankası'nda uzman olarak başlamış ve daha sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda Başkanlık Danışmanlığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Illinois at Urbana-Champaign'da Finans alanında yüksek lisans yapmıştır.

Serkan Özcan Hayatı ve Kariyeri

İktisat alanında uzmanlaşan Serkan Özcan'ın kökenleri Konya'ya dayanmaktadır. Eğitim hayatını Konya'da tamamlayan Özcan, lisans eğitimini ODTÜ'de tamamlamış ve ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde finans üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktorasını da Ankara Üniversitesi'nde finans alanında yapmıştır.

1999 yılında Merkez Bankası'nda uzman olarak iş hayatına başlayan Serkan Özcan, 2006 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda Başkanlık danışmanı olarak görev yapmıştır. 2010 yılında Vakıflar Bankası'nda Baş Ekonomist ve Baş Stratejist olarak göreve başlayan Özcan, aynı zamanda çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır.

  Mücahit Topçu Kimdir, Nerelidir? Mücahit Topçu Hayatı ve Biyografisi

Odea Bank'ta Ekonomik Araştırmalar ve Stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır. Ayrıca Serkan Özcan, yurt içi ve yurt dışında pek çok konferansta konuşmacı olmuş ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlanmıştır.

Serkan Özcan: Twitter

Serkan Özcan Kimdir? Serkan Özcan'ın Hayatı ve Biyografisi

Daha Fazlasını Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Serkan Özcan Kimdir? Serkan Özcan Hayatı ve Biyografisi
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal