1. Haberler
  2. Biyografi
  3. Prof. Dr. Mahmut Özer Kimdir? Mahmut Özer’in Biyografisi

Prof. Dr. Mahmut Özer Kimdir? Mahmut Özer’in Biyografisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Mahmut Özer, eğitim alanında parlak bir kariyere sahiptir. 1970 yılında Tokat’ta doğan Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve akademik kariyerinde önemli görevlerde bulunmuştur. Eski ÖSYM Başkanı olan Özer, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Kariyeri ve eğitim geçmişiyle Türkiye eğitim sisteminde iz bırakan Özer, yeni görevinde de başarılı olması beklenmektedir.

Prof. Dr. Mahmut Özer: Eğitim Camiasında Öne Çıkan Bir İsim

Prof. Dr. Mahmut Özer Kimdir?

Resmi Gazetede yayınlanan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istifa eden Prof. Dr. Ziya Selçuk'un yerine atanan eski ÖSYM başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, eğitim alanında tanınan bir isim olarak dikkat çekiyor. Mahmut Özer'in hayatı, kariyeri ve geçmişi merak konusu oldu.

Akademik Kariyeri ve Deneyimi

5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Ardından yüksek lisans ve doktora eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında tamamlamıştır.

Kariyerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde Elektronik Mühendisi olarak başlayan Özer, daha sonra Gazi Osmanpaşa Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı gibi önemli görevler almıştır.

Görev Geçmişi ve Başarıları

Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği ile Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurul Üyeliği gibi görevleri üstlenen Özer, daha sonra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı olarak atanmıştır. Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanı olan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir.

  Mehmet Yılmaz Ak Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Yılmaz Ak Hayatı ve Biyografisi

Mahmut Özer'in kariyeri ve eğitim hayatı, Türkiye eğitim sisteminde önemli bir iz bırakmıştır. Eğitim camiasındaki etkin rolü ve başarılarıyla dikkat çeken Özer, yeni görevinde de başarılı olması beklenmektedir.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Prof. Dr. Mahmut Özer Kimdir? Mahmut Özer’in Biyografisi
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal