1. Haberler
  2. Biyografi
  3. Mazhar Bağlı Kimdir? Mazhar Bağlı Hayatı ve Biyografisi

Mazhar Bağlı Kimdir? Mazhar Bağlı Hayatı ve Biyografisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın başarılı kariyerinden kesitler sunulan içerikte; doğumundan akademik sıralarına, kariyeri ve üstün başarılarına, ulusal ve uluslararası deneyimlerine, rektörlük ve siyasi kariyerine değinilmektedir. Mazhar Bağlı’nın akademik ve siyasi hayatındaki önemli adımları vurgulanmaktadır. Bu içerik AI teknolojisi kullanılmadan manuel olarak yazılmıştır.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı: Hayatı ve Kariyeri

Mazhar Bağlı'nın Doğumundan Akademik Kariyerine

Mazhar Bağlı, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde 1965 yılında doğdu. Eğitim hayatına Birecik, Nizip, Gaziantep ve Şanlıurfa'da başladı. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladıktan sonra doktorasını Sakarya Üniversitesi'nde gerçekleştirdi.

Akademik Kariyeri ve Başarıları

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde akademisyenlik yaptı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında 50'den fazla makale yayınladı. Bağlı, Töre ve Namus Cinayetleri, Batman'daki Kadın İntiharları gibi konularda önemli projelere imza attı.

Uluslararası Deneyimler ve Başarılı Çalışmalar

Kanada Toronto Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Houston Üniversitesi'nde çalışmalar yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında 150'den fazla makale ve tebliğe imza attı. 2015 yılında AK Parti'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Bağlı, aynı zamanda Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi'nde sosyoloji bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Rektörlük ve Siyasi Kariyeri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından YÖK'ün önerisiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde rektörlük görevine atandı. Aynı zamanda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliği yapan Bağlı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mazhar Bağlı'nın akademik başarıları, uluslararası deneyimleri ve siyasi kariyeriyle dikkat çeken hayatı hakkında detaylı bilgiler.

  Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Öztürk Türkdoğan kimdir?

Not: Bu içerik tamamen özgün olarak yazılmıştır.

İlginizi çekebilecek konular

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Mazhar Bağlı Kimdir? Mazhar Bağlı Hayatı ve Biyografisi
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal