Fayans Temizliği ve Kararan Fayans Aralarını Temizleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kararan fayans aralarını temizlemek hem görüntü açısından hem de sağlığınız için oldukça önemlidir. Fayans temizliği için kullanılacak 5 farklı yöntem.

Fayans araları ciddi kir barındırıp sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sürü bakterinin üremesini sağlamaktadır. Banyo ve tuvaletlerde ki fayansların araları nemin etkisi ile zamanla küflere neden olduğundan fayans temizliği oldukça önemlidir.

Fayansın pürüzsüz yüzeyine yeni bir yaşam süresi kazandırmak ve kirlenen bu yüzeyleri fayans araları nasıl temizlenir sorusuna 5 doğal çözüm ile çirkin görüntüden kurtulabilirsiniz.

Fayans Temizliği İçin Birinci Adım: Kir ve Küfü Önlemek

Mutfak ve banyolar konumu itibariyle sıcak buharla sürekli temas halinde olan fayanslarla örülüdür. Sıcak ve buharlı ortamlar ise kir ve küflenme için mükemmel bir fırsat sunar. Fayans aralarının gözenekli ve pürüzlü yüzeyi küf mantarlarının yerleşmesine zemin hazırlamaktadır.

Banyo ve mutfaktaki nem oranını düşürerek fayansların küf tutmasını ve kirlenmesini azaltabilirsiniz. Duş aldıktan sonra fayansları hemen silmeniz veya mutfaktaki yemek buharının anında silinmesi fayans temizliği için önlemek adına önemli bir adımdır. Oluşan nemi giderebilmek için pencereleri açabilir ya da nem giderici yardımcı malzemeler kullanabilirsiniz.

Geleneksel temizleyiciler, kişisel bakım ürünleri ve birikebilen sabun kiri kir ve küflerin bu yüzeylere yapışmasını kolaylaştırır ve çoğalmalarına yardımcı olur. Bu sebepten bu kirlerin oluşmasını önlemek için önereceğimiz temizlik ürünlerinin düzenli kullanılması sonucunda fayans temizliği daha kalıcı bir hal alacaktır.

Ağaran Fayans Sorunlarına Çözüm

Fayans temizliği için yaygın olarak kullanılan kimyasal temizleyiciler genel olarak temizliği yapanların ilk savunma hattıdır. Bunun üzerine gelen özellikle banyo fayanslarında biriken sabun kalıntıları ve çamaşır suyu fayanslarımızın ağarması için olumsuz bir karışım oluşturmaktadır. Bu karışımın birde banyo ve mutfağı kullandıktan sonra ortama yaydığı aşındırıcı dumanı solumak göz, cilt ve solunum sağlığını ciddi oranda tehdit etmektedir.

  Algida İle Kazan Davet Kodu Nasıl Alınır – Arkadaş Davet Etme

Fayansları ağartan bu karışımın aynı zamanda sağlığımıza da olumsuz etki yaptığını da göz önünde bulundurursak daha doğal ve gerçek bir temizleyici kullanmamız gerektiğinin bilincine varmış oluruz. Mesleki ve çevresel tıp alanında yapılan bir araştırmaya göre evdeki çamaşır suyuna pasif olarak maruz kalan çocukların %20 oranında daha fazla gribe yakalandığı ve %35 oranında da tonsillit oranının arttığı görülmüştür. Çocuklarda ki grip hastalığı ve tonsillit rahatsızlıklarının oluşmasına sebep olan çamaşır suyu ve diğer kimyasal ürünler yerine kullanacağımız ürünler aşağıda anlatılmıştır.

Fayans temizliği açısından ağarmanın önüne geçmek için bu kimyasallardan uzaklaşmalı ve yoğun bir fırçalama ile temizlik yapmalıyız. Küf oluşumunu engellemek ve sabun kalıntılarını gidermek için uygulayacağımız bu yoğun fırçalama için bir diş fırçası kullanabiliriz. Fayansları temizlemek için de mikrofiber bir bez ya da sünger kullanabiliriz.

Parıldayan, Temiz ve Sağlıklı Fayanslar İçin Kullanabileceğiniz 5 Ürün Alternatifi

  1. Sirke
  2. Tuz 
  3. Limon Suyu
  4. Buharlı Temizlik
  5. Karbonat

Bu ürünleri nasıl kullanmanız gerektiği ile ilgili detaylı bilgileri sırasıyla okuyabilirsiniz.

Fayans Araları Nasıl Temizlenir?

Aşağıdaki ürünler ile fayans aralarını temizleyebileceğiniz gibi derz dolgu ya da fayans araları dolgusu ile de eski ve kalkmış fayansların aralarını doldurarak yeni bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Özellikle banyo fayansları ve tuvalet fayansları neminde etkisiyle daha fazla kirlenebilirler. Bunlar için önce temizlik işlemini yapıp daha sonra yardımcı bir ürün kullanabilirsiniz.

1. Fayans Temizliği İçin Sirke

Doğal temizleyiciler arasında sirke çok yönlü ve etkili bir temizlik ürünüdür. Organik ev yapımı banyo temizleyici yapma makalemizde de bahsettiğimiz sirke,  asidik yapısı sayesinde küf ve kirlerin birikmesini engellemektedir. Ayrıca sabun kokusu, mineral tortuları ve daha fazlasını yapmak içinde sirke kullanabilirsiniz. Ekstra sert lekeler için kabartma tozu ve sirkeyi birlikte kullanabilirsiniz.

  Her eve lazım şifa dolu bitki ağız kokusuna son verir, libidoyu artırır

2. Fayans Araları Nasıl Temizlenir Sorunuza Cevap Tuz

Tuz, küf gibi tek hücreli organizmaları dehidre ederek öldürür. Temizlikte tuzu kullanabilmek için karoları ve diğer düz yüzeyleri nemli bir bezle temizledikten sonra tuzu dökerek fırçalayabilirsiniz. Kaya tuzu ve yemek tuzu temizlik için kullanabileceğiniz tuz çeşitlerindendir.

3. Fayans Temizliğinde Limon Suyu Kullanımı

Limon suyu, lekeleri ve aynı zamanda cilt lekelerini hafifletme yeteneği ile doğal güzellik meraklıları arasında favoridir. Fayanslar söz konusu olduğunda da temizlik için aynı etkiyi gösterebilmektedir. Karbonat ile birlikte kullanıldığında küfler ile baş edebilmektedir.

4. Kararan Fayans Araları İçin Buharlı Temizlik

Yüksek ısılara ve baskıya dayanabilen buharlı temizlik makineleri küf, kir ve sabun artıklarını temizlemek için çok etkili bir yöntemdir. Hiç kimyasal içermedikleri içinde oldukça sağlıklıdır.

5. Fayans Aralarının Temizliğinde Kullanılan Karbonat

Su lekelerinin düzenli olarak temizlenmesi, minimum ürün kalıntısı ve tozlar için karbonatın aşındırıcı etkisi ihtiyacınız olan her şey olabilir. Özellikle fayans araları nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız karbonat bu merakınızı giderecektir.

Karbonat ile suyu bir macun haline getirerek fayanslarınızın aralarına sürüp bir diş fırçası yardımıyla temizlik işlemini bitirdikten sonra güzelce durulayabilirsiniz.

Bu yöntemlerin hepsini kararan fayans araları içinde kullanarak fayans temizliği yapabilirsiniz.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Fayans Temizliği ve Kararan Fayans Aralarını Temizleme

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal