1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. 2024 Seçim Kampanyasının Son Aşaması, Ardı Ardına Gelen Kasırgalarla Şekilleniyor

2024 Seçim Kampanyasının Son Aşaması, Ardı Ardına Gelen Kasırgalarla Şekilleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Washington – ‘Helene’ ve ‘Milton’ adlı iki istenmeyen ve yıkıcı misafir, bu yılın başkanlık seçimine hızla girdi.

Demokrat Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Donald Trump’ın programlarını alt üst eden ardışık kasırgalar, her ikisinin de son zamanlarında fırtına iyileştirme çabalarıyla ilgili sorularla uğraştığını gösteriyor.

İki kasırganın, başkan olarak ölümcül doğal afetlere en iyi yanıtı kimin vereceğine dair temel sorular sorması, bir zamanlar göz ardı edilen bir konu olan ancak giderek işin rutin bir parçası haline gelen bir konu olmuştur. Ve 5 Kasım seçimlerinden sadece haftalar önce, kasırgalar birkaç kilit ilçede oy verme mekanizmalarını bozmuştur.

Başkan Yardımcısı Harris, bu durumu liderlik olarak yansıtmak için bir fırsat olarak kullanmaya çalışıyor; Başkan Joe Biden ile brifinglerde görünerek ve partiler arası işbirliği çağrısında bulunarak. Eski Başkan Trump ise yönetimin yeterliliğini eleştirmek ve Cumhuriyetçi bölgelere yardımın engellenip engellenmediğini sorgulamak için bu anı kullanmaya çalışıyor, ancak böyle bir davranışın herhangi bir kanıtı olmamasına rağmen.

Bu baskıya ek olarak, Kobi Bakanlığı ve Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı için daha fazla para sağlama ihtiyacı vardır, bu da Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin Demokrat yönetimiyle çalışmasını gerektirir. Biden Cuma günü, yalnızca kasırga Milton’un tahmini zararlarının 50 milyar doları geçtiğini söyledi.

"Nazareth Üniversitesi’nde profesör olan ve konuyu inceleyen New York, Rochester’da bulunan Timothy Kneeland’a göre, "Art arda gelen krizlerle başa çıkmak FEMA’yı daha fazla denetime sokacak ve bu nedenle seçime kadar Biden yönetimi yakından izlenecek."

  Walz, Harris'in Kırsal Seçmenler İçin Planını Açıklayacak ve Kampanya Trump'ın Üstünlüğünü Azaltmayı Hedefliyor

"Başkan Yardımcısı Harris’in mağdurlara empati göstermesi, seçim programını değiştirmeden devam etmesi ve FEMA’nın normalden daha zor olan geniş çapta yıkım konusunda tutarlı mesajlar vermesi gerekiyor," dedi Kneeland.

Zaten Trump ve Harris, ayrı ayrı Georgia ve Kuzey Karolina’ya giderek kasırga hasarını değerlendirdi ve destek sözü verdi, bu da adayların seçimlere kalan son haftalarda değerli bir kaynak olan zamanlarını harcamalarına ve diğer etkinliklerini iptal etmelerine neden oldu. Hem Georgia hem de Kuzey Karolina siyasi savaş alanlarıdır, bu da oyunun bahislerini yükseltiyor.

Kasırga sonuçları adayların kampanya etkinliklerinde de açıkça görülmektedir.

Perşembe günü Las Vegas’taki Univision kasabasında yapılan bir toplantıda Harris’in aldığı ilk soru, Tampa, Florida’dan bir inşaat işçisi ve kararsız bir seçmenden geldi. Ramiro Gonzalez, Helene’den sonra yönetimin insanlara yeterli desteği sağlamadığına dair konuşmaların olduğunu sordu ve Milton’un yolundaki insanların yardım alıp alamayacakları, Trump’ın bazı olası seçmenlere mesajını ilettiğinin bir işareti.

Harris, Cumhuriyetçiler tarafından dolaşımda olan yanlış bilgi miktarını eleştirdi, ancak daha kapsamlı cevabı seçimden sadece birkaç hafta önce oynanan dinamikleri açığa çıkardı.

"Bu, insanların siyaset yapma zamanı olmadığını vurgulamak zorundayım," dedi.

Aynı gün, Trump, Detroit Ekonomi Kulübü’ndeki konuşmasına, etkilenen eyaletlerdeki Cumhuriyetçi valileri övdü ve Biden-Harris yönetimini eleştirdi.

"North Carolina’da Helene’den etkilenenlerin haksız yere acı çektiklerini, bırakmışlar," dedi.

Kasırgalar, yerlerde de oy verme sürecini karıştırdı. Kuzey Karolina Seçim Kurulu, eyaletin etkilenen bölgelerindeki insanlara yardım etmek için bir karar aldı. Florida, bazı bölgelere posta yoluyla oy pusulası dağıtma ve yerinde oy verme için seçim yerlerini değiştirme konusunda daha fazla esneklik sağlayacak. Ancak Georgia’da federal bir hakim, Helene nedeniyle yaşanan aksaklıklara rağmen seçmen kaydını yeniden açmanın gerekli olmadığını söyledi.

  Han Kang: Nobel Edebiyat Ödülü Sahibiyle Tanışın

Gerilim ve tartışma, felaket yanıtını geçersiz kılmaya başladı, Biden Çarşamba ve Perşembe günü Trump’ın yanıltıcı bilgiler yaydığından bahsetti ve bunların "Amerikan olmayan yanlış bilgiler" olduğunu söyledi.

Doğal afetlerin giderek siyasileştiğini ve genellikle gereksinim duyan insanların yerine politikacıların daha fazla odaklandığını söyleyen East Tennessee State Üniversitesi’nde sosyoloji profesörü Candace Bright Hall-Wurst, "Afetler, adaylar için siyasi değeri olan durumlarda siyasallaşıyor" dedi. "Bu, mağdurlar için yararlı bir siyasallaşma anlamına gelmez."

Demokrat aday olarak, Harris aniden kasırgalara yanıtın büyük bir parçası haline gelmiş, daha önceki yönetimlerde başkan yardımcılarını geleneksel olarak içermeyen bir rol oynamıştır.

Perşembe günü, Nevada’daki kampanya faaliyetleri için bir Aralık Odası brifingine sanal olarak katıldı. Yanıt planları hakkında toplantılara katıldı ve Çarşamba günü CNN’e canlı bağlandı.

Cuma günü, kasırgaları tartışmak için Biden ile yaptığı brifingde, Harris fiyatları şişirmeyi durdurma politikalarına dolaylı olarak bağlı bir mesaj tekrarladı.

"Hurriyet sırasında bu krizi fırsat bilen herhangi bir şirket veya bireye, benzin istasyonunda, havaalanında veya otel tezgahında haksız dolandırıcılık yoluyla fiyatları yükselttiğini gören herhangi bir şirket veya bireye, izleme yapılacak ve sonuçları olacaktır" dedi Harris.

Harris’in bulduğu önem, Biden’ı konuşmasını bitirmesi için bir teşvike zorladı, ona şaka yaptırdı, "O benim patronum burada."

Milton Kasırgası Florida’ya Çarşamba günü geç saatlerde çarptı ve 3 milyondan fazla kişiyi elektriksiz bıraktı. Ancak fırtına sırasında Helene’ye ulaşan fırtına dalgası aynı seviyelere ulaşmadı, bu da yaklaşık 230 ölüme ve Kuzey Karolina’nın elektrik, cep telefonu hizmeti ve yollarına uzun bir süre erişememesine neden oldu.

Trump ve destekçileri, Helene’nin sonuçlarına odaklanarak yönetimin yanıtı hakkında yanlış bilgi yaymıştır. Çürütülebilir iddiaları arasında, kurbanların sadece 750 dolarlık yardım alabileceği ifadeleri de bulunmaktadır ve acil müdahale fonlarının göçmenlere yönlendirildiği yanlış iddialar gibi yanlış suçlamalar da bulunmaktadır.

  İsrail, Hizbullah'ın İnsansız Hava Araçlarıyla Karşı Karşıya: Zorlu ve Kaçınılmaz Bir Tehdit

Eski başkan, yönetimin Helene’ye yanıtının, 2005’te neredeyse 1.400 ölüme yol açan Katrina Kasırgası’na George W. Bush yönetiminin yaygın olarak eleştirilen ele alışından daha kötü olduğu iddiasında bulundu.

"Bu kasırga kötü bir kasırga oldu, Kamala Harris onları ortalıkta bıraktı," Trump, Wisconsin’deki son mitinginde dedi. "Bu, gördüğümüz en kötü yanıt kasırga veya felakete veya kasırgaya verilen yanıttı. Muhtemelen Katrina’dan daha kötüdür ve bu zordur, değil mi? "

Kasırga yanıtını vurgulamanın Trump kampanyasının stratejik düşüncesine ilişkin sorulduğunda, kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, Biden-Harris yönetiminin başarısız liderliği modelini yansıttığını ve ayrıca Afganistan’dan ABD birliklerinin çekilmesi ve ABD güney sınırındaki güvenliği içeren diğer konuları içerdiğini söyledi.

"Kamala Amerikalıları terk etti ve krizleri en üst düzeyde çözecek donanıma sahip olmadığını kanıtladı," dedi Leavitt.

Doğal afet kurbanlarının genellikle ihtiyaç duydukları yardımı alıp almadıklarından emin olmak istediklerini belirten Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü John Gasper, "Bu felaketler yerel, eyalet ve federal yetkililerin nasıl yanıt verdikleri konusunda liderlik için iyi testler olur" dedi.

Ancak Gasper, ABD siyasetinin bu kadar kutuplaştığını ve ekonomi gibi diğer konuların seçimi şekillendirmesi nedeniyle, şu anda Trump ve Biden-Harris yönetimi arasında çok fazla ısı üreten tartışmanın Seçim Günü’nde o kadar önemli olmayabileceğini belirtti.

"Sınırlamada önemli olacak," dedi. "Seçimi tanımlayacak mı? Muhtemelen hayır. Bu kadar çok şey var."

Kaynak : Time Gazetesi

Daha Fazlasını Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2024 Seçim Kampanyasının Son Aşaması, Ardı Ardına Gelen Kasırgalarla Şekilleniyor
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal