1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nda şampiyon TOFAŞ

Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nda şampiyon TOFAŞ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa merkezli TOFAŞ Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekibi olarak faaliyet gösteriyor. Son olarak 24. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nda finalde Mersin Spor Kulübü’nü 84-79 mağlup ederek şampiyon oldu. Marcquise Reed ve Alex Perez’in performansları takımın başarısında etkili oldu. Turnuvanın adı eski milli basketbolcu Cevat Soydaş’ın onuruna verildi. Cevat Soydaş, Türk basketboluna uzun yıllar hizmet veren bir efsane olarak tanınıyor. Turnuvanın diğer maç sonuçları da başarılı bir şekilde tamamlandı.

TOFAŞ, Mersin Spor Kulübü'nü Mağlup Ederek Şampiyonluğa Ulaştı

Bursa merkezli TOFAŞ Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekibi olarak hazırlıklarına devam ederken ev sahipliği yaptığı 24. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nın finalinde büyük bir başarı elde etti. Turnuvanın sonunda şampiyonluk kupasını kaldıran TOFAŞ, Mersin Spor Kulübü'nü 84-79 mağlup ederek zafere ulaştı.

Maç Detayları ve Öne Çıkanlar

TOFAŞ Basketbol Takımı, final mücadelesinde Mersin Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Alex Perez, Demircan Demir, Uros Trifunovic, Kris Bankston ve Trevor Thompson beşiyle başlayan TOFAŞ, ilk çeyreği geride kapatsa da ikinci çeyrekte oyunun kontrolünü ele aldı. Son çeyreğe 61-65 geride girmesine rağmen Alex Perez ve Marcquise Reed'in başarılı performanslarıyla mücadeleyi 84-79 kazanmayı başardı.

Marcquise Reed 24 sayı-4 asist-1 ribaund ile takımın en skorer oyuncusu olurken, Alex Perez ise 22 sayı-6 asist-1 ribaundluk performansıyla galibiyete katkı sağladı.

Turnuva sonunda, şampiyon TOFAŞ ve diğer takımlara kupa ve katılım plaketleri, organizasyonun ismi olan eski milli basketbolcu Cevat Soydaş'ın oğulları Asil Soydaş ve Yiğit Soydaş tarafından takdim edildi.

  Ramazanda en hayati besin: Su

Cevat Soydaş ve Basketbol Kariyeri

Eski milli basketbolcu Cevat Soydaş, basketbol kariyerine Eskişehir amatör takımlarından Gülükspor'da başlamış ve Paşabahçe'de sona erdirmiştir. 19 yıllık aktif basketbol yaşamı boyunca Türkiye Milli Takımı formasını 38 kez giymiştir. Soydaş, kariyeri boyunca Eskişehir Gülük, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, TOFAŞ, OYAK Renault ve Paşabahçe takımlarında forma giymiş; OYAK Renault ve Bursa Belediyespor'da antrenörlük yapmıştır. 1975-1984 yılları arasında 9 sezon boyunca TOFAŞ forması giyen Soydaş, kulüp tarihinde en çok maç oynayan 5. oyuncu ve en çok sayı atan 2. oyuncu unvanlarına sahiptir. Cevat Soydaş, hayatını kaybettiği 2 Ağustos 2001 tarihinde, basketbol camiasında derin bir üzüntüye yol açmıştır.

 

24. CEVAT SOYDAŞ BASKETBOL TURNUVASI MAÇ SONUÇLARI

  • 19 Eylül 2024 – Perşembe / 1. Gün

    • BURSASPOR – MERSİN SPOR KULÜBÜ: 93-97
    • TOFAŞ – DARÜŞŞAFAKA LASSA: 107-92
  • 21 Eylül 2024 – Cumartesi / Final Günü

    • BURSASPOR – DARÜŞŞAFAKA LASSA: 103-99 (Üçüncülük Maçı)
    • TOFAŞ – MERSİN SPOR KULÜBÜ: 84-79 (Şampiyonluk Maçı)

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nda şampiyon TOFAŞ
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal