1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hezbollah’nın İsrail’e düzenlediği roket saldırısı ilk kez Hayfa’yı vuruyor.

Hezbollah’nın İsrail’e düzenlediği roket saldırısı ilk kez Hayfa’yı vuruyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hezbollah Füzeleri İsrail’in Üçüncü Büyük Şehri Haifa’ya İsabet Etti

Hezbollah füzeleri Pazartesi günü Haifa’ya isabet ederek, çatışmanın başından beri şehre yönelik gerçekleşen ilk doğrudan saldırıyı gerçekleştirdi. Hezbollah’ın "Fadi 1" adlı füzeleri Haifa’ya Pazartesi sabahı indi ve ülke, 7 Ekim katliamının birinci yıl dönümünü anmaya başladığı bir zamanda gerçekleşti. İki roket Haifa’ya isabet etti ve beşi 40 mil uzaklıktaki Tiberias şehrine düştü.

Haifa Belediye Başkanı Yona Yahav, "Bu şehre yapılan ilk gerçek saldırıydı" şeklinde bir açıklama yaptı. İsrail medyası, iki şehirde toplam 10 kişinin yaralandığını bildirdi ve Haifa polisi de hafif yaralanmaların yanı sıra binalarda hasar olduğunu doğruladı.

İsrailli yetkililerin verdiği bilgilere göre, İsrail, Hezbollah’ın Beyrut’taki istihbarat karargahlarına ait olduğunu söylediği hedefleri vurmak için IDF savaş uçaklarıyla karşılık verdi.

Bu gelişmeler, İsrail’in geçen hafta yaşanan İran’ın İsrail’e karşı büyük çaplı füze saldırısına karşılık vermeyi sürdürmesi uyarıları yapmasının bir sonucu olarak gerçekleşti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Pazar günü Fox News’a verdiği röportajda, İran yetkililerine karşı endişe verici bir uyarıda bulundu.

Gallant, Pazar günü Fox News’un baş yabancı muhabiri Trey Yingst ile yaptığı görüşmede, İsrail kuvvetlerinin İran’ın İsrail’e karşı saldırılarına karşı misilleme yapma dahil olmak üzere tüm seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.

İsrailli yetkili, "Şu an için her türlü seçenek masada. İsrail, seçeceği şekilde ve seçeceği zaman ve yerde, İran’ın hedef aldığı olağanüstü saldırıya karşılık verecek" dedi.

Başkan Biden geçen hafta gazetecilere, İran’ın nükleer tesislerine saldırıya destek vermeyeceğini ancak İsrail’in İran’a "orantılı" şekilde yanıt verme hakkının olduğunu söyledi. Cumartesi günü, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, "İran’a karşı orantısız saldırıya karşı ek yardım" olan 157 milyon doları Lübnan’a göndereceğini açıkladı. Harris, "Lübnan’da yaşanan artan tehlikeli insani durumdan endişe duyuyorum ve orada acı çeken tüm sivillerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğim" dedi.

  Yüksek Mahkeme, Nadir Bir İttifakla Desteklenen Oklahoma Hükümlüsünün Davasını İnceleyecek.

Bu haber Reuters’in katkılarıyla hazırlanmıştır.

Kaynak : foxnews

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Hezbollah’nın İsrail’e düzenlediği roket saldırısı ilk kez Hayfa’yı vuruyor.
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal