1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. "Yalanların Anatomisi, Kanser Hastalığını Sahteleyen TV Yazarının İnanılmaz Gerçek Hikayesine Dalıyor"

"Yalanların Anatomisi, Kanser Hastalığını Sahteleyen TV Yazarının İnanılmaz Gerçek Hikayesine Dalıyor"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahte Kanser Hikayesi Ortaya Çıktı: Anatomy of Lies – Sezon 1

Bir işe girmek için kanser olduğunu sahteleyen bir kadın mı? Bir Grey’s Anatomy bölümü gibi bir senaryo gibi geliyor, ancak bu aslında Grey’s Anatomy yazarlarından birinin yaptığı gerçek bir olay.

Elisabeth Finch’in hikayesi, eski Grey’s Anatomy senaryo yazarı olan ve teşhis hakkında yalan söyleyen bir belgesel dizisi olan Anatomy of Lies’ta 15 Ekim’de Peacock’ta görünecek. Yazar Evgenia Peretz’in Vanity Fair tarafından yayınlanan 2022 tarihli exposé’sinden esinlenen dizi, Finch’in yalanlarının nasıl ortaya çıkarıldığını ve kimleri etkilediğini aydınlatıyor.

Dizi, Peretz ve David Schisgall tarafından yönetilen ve yürütülen makalenin uyarlaması olan üç bölümü kapsıyor ve Finch’e yakın olan insanlar ve eski meslektaşları, Finch’in yalanlarıyla ilgili gözden kaçırdıkları tüm ipuçlarına geri dönüyor.

Finch, Anatomy of Lies için röportaj yapılmadı, ancak sosyal medya gönderilerinin ekran görüntüleri dizide yer alıyor. Ses kayıtları da yıllar boyunca verdiği video ve sesli röportajlardan alınmış. Ses kayıtları ironik ve oldukça açıklayıcı: "Herkes gibi sahtekar hisseden birini tanımıyorum" ve "Sahtekar olmamakla gurur duyuyorum" ve "riskli bir alana giriyorsanız devam edin".

Ünlenme Süreci

Dizi, Finch’in her zaman travma hakkında yazmayı sevdiğini açıkça gösteriyor. Dizi, lise yıllarında bir baba tarafından tacize uğrayan bir kız çocuğunu konu alan bir oyun yazdığıyla başlıyor ve annesini göz yaşlarına boğuyor.

University of Southern California’da senaryo yazma eğitimi alan Finch, ardından HBO’nun True Blood dizisinde çalıştı. Ancak gözü her zaman Grey’s Anatomy üzerindeydi. 2019 yılında The Writers Panel podcast’inde dediği gibi: Grey’s dizisine süper obsesif hale geldim ve her bölümü kafamda ezberlemiştim.

  Elle Oy Sayımı Seçim Felaketine Yol Açabilir

Finch, nadir bir kemik kanseri olan kondrosarkom teşhisi konusunda 2012 yılında Elle dergisinde yazdığı viral bir hikaye sayesinde 2014 yılında yazar ekibine işe girdi.

Grey’s Anatomy’de, Finch, herhangi bir kanserle ilgili hikayeleri yazma konusunda aranan bir otorite haline geldi ve meslektaşları, kanser tedavilerinden fiziksel olarak hasta olduğunu düşündükleri sırada tuzlu krakerler yediğini ve gün boyunca molalar aldığını gördüler.

Finch, Grey’s Anatomy yazar ekibindeki kariyeri sırasında 13 bölüm yazdı ve 172 bölüm üretti. 2018 yılındaki "Anybody Have a Map?" bölümünde iddia ettiği kanseri konu alan Finch, cerrah Catherine Avery’ın (Debbie Allen) kondrosarkoma sahip olduğunu ve quadriplejik kalabileceği bir ameliyatın risklerini tartıştığı bir bölüm yazdı.

Elisabeth Finch Neden Bu Kadar Çok Yalan Söyledi?

"Herkesin dikkatini çekmek için bir susuzluğu olduğunu düşünüyorum," TIME’a Peretz söyledi.

Finch de bu konuda aynısını söyledi. 2022 yılındaki bir röportajında, yaptığının "çok kötü" olduğunu itiraf eden Finch, yalanlarına 2007’de gerçekleştirdiği bir diz kemiği ameliyatından izlerini sürüyor. Yakın arkadaşlarından ameliyat sürecinde aldığı ilgiyi sevdiğini belirtiyor. Ameliyat sonrası dönemde kimse destek vermediğinde başvurduğu yalan söyleme yöntemiyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Herkes ameliyatlar öncesinde çok inanılmaz ve harika destek vermişti. Sonra diz ameliyatımı oldum. İyileşme süreci zor oldu ve her şey sessizleşti çünkü herkes doğal olarak ‘Ne güzel, şimdi iyileştin!’ derken, sessizlik oldu. Hiç destek almadım ve eski, uygunsuz baş etme mekanizmamı tekrar devreye soktum – yalan söyleyip bir şey uydurmak çünkü destek ve ilgiye ihtiyacım vardı ve bunun peşinden gittim."

Kaynak : Time Gazetesi

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

  Orta Doğu'daki Başarısızlığını Durdurabilir: Biden, Amerikan Halkını Dinlerse

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
"Yalanların Anatomisi, Kanser Hastalığını Sahteleyen TV Yazarının İnanılmaz Gerçek Hikayesine Dalıyor"
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal