1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Netflix Belgeseli Sweet Bobby, Kuzenine Aldanarak Nasıl Kandırıldığını Anlatıyor

Netflix Belgeseli Sweet Bobby, Kuzenine Aldanarak Nasıl Kandırıldığını Anlatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kirat Assi, çevrimiçi bir ilişkiye başladığı kişinin aslında kuzeni çıktığını gün yüzüne çıkardığı yeni belgeseli Sweet Bobby ile diğer catfishing mağdurlarının yardım aramalarını umuyor.

Belgesel, 2021’de yaşadığı olayı anlatan başarılı bir podcast’ten Sweet Bobby‘yi uyarlayan Assi tarafından yaratıldı. Film, Bobby ile olan mesajlaşmalarından ekran görüntüleri ve yıllarca acı çekmesine şahit olan aile üyeleriyle yapılan röportajlar aracılığıyla bir araya getirildi.

Assi, belgeselde, "Empati beklemiyorum," diyor ve ekliyor: "Bu yanlış, insanları sorumlu tutmalıyız."

Catfishing Tarihinin Kısa Bir Özeti

"Catfishing", genellikle insanların çevrimiçi olarak romantik ilişkiler yaşamak için sahte kişilikler oluşturduğu durumları ifade eder. Catfishers genellikle tüm ilişkiyi internet üzerinden yürütürler ve kurbanlarıyla yüz yüze buluşmaktan kaçınmak için bahaneler bulurlar.

Catfishing, 2010 belgeseli Catfish ve 2012 MTV reality şovu Catfish ile popüler hale gelmiş bir film/TV türüdür. Ünlü bir catfishing mağduru da Notre Dame futbol yıldızı Manti Te’o’dur. 2013’te kız arkadaşının var olmadığını öğrendiği için gündeme gelmiştir.

Catfishing’in Ortaya Çıkması

2009’da Assi, Facebook üzerinden Kenya ve İngiltere’de yaşadığını iddia eden bir kardiyolog olan Bobby Jandu adlı bir adamdan ilk mesajını almıştır. Assi, Punece-Sih bir kadındır ve Kenyalı Güney Asyalı toplumunda etkin bir rol oynamıştır.

Bir gün Assi, kuzeni Simran Bhogal’dan Kenya’da vurulduğu söylenen "Bobby"den bir mesaj aldı. Tanımadığı Bobby’ye yeni bir mesaj atarak haber elde etmeye çalıştı. Ancak 2018’de, Bobby olduğunu iddia eden kişiyle görüşmek için gittiği bir otelde hiçbir bilgiye ulaşamadı. Assi’nin şüpheleri büyümeye başladı ve bir özel dedektif tutarak gerçek Bobby Jandu’nun İngiltere’deki adresini bulmayı başardı. Ardından Bobby’nin gerçek yüzünü gördü ve kendisinin aslında kuzeni olduğunu öğrendi.

  Kamala Harris, Biden-Harris Geçmişini Benimseyerek Kazanabilir

Simran’ın neden catfish yaptığı hala belirsizdir. Yılardır süren manipülasyonun ardından Assi, Simran’a karşı hukuki işlem başlatmış ve 2021’de özel bir özür ile tazminat almıştır.

Sonuç ve Etkiler

Assi’nin amacı, 44 yaşında olduğu şu anda, catfishing mağdurları için hukuki korumaların eksikliğine dikkat çekmek ve mağdurların utandırılmamasını sağlamaktı. "İnternetin nedenin düzenlenmesi gerektiğini anlamamız gerekiyor." diyor Assi.

Yayın Linki

Kaynak : Time Gazetesi

İlginizi çekebilecek konular

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Netflix Belgeseli Sweet Bobby, Kuzenine Aldanarak Nasıl Kandırıldığını Anlatıyor
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal