1. Haberler
  2. Biyografi
  3. Bennu Gerede Kimdir, Kaç Yaşında? Bennu Gerede Hayatı ve Biyografisi

Bennu Gerede Kimdir, Kaç Yaşında? Bennu Gerede Hayatı ve Biyografisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bennu Gerede, başarılı bir yarışmacı ve sanatçıdır. İstanbul doğumlu olan Gerede, köklü bir aileden gelmektedir ve çocukluğunu New York’ta geçirmiştir. Parsons School of Art’ta fotoğrafçılık eğitimi alan Gerede, mankenlik, oyunculuk ve fotoğrafçılık gibi alanlarda kariyer yapmıştır. TRT’de Füsun karakteriyle yer aldığı dizinin yanı sıra, annesi Canan Gerede’nin senaryosunu yazdığı filmde Kadir İnanır ile başrolde oynamıştır. Uluslararası festivallerde ödüller kazanan sanatçı, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk projelerinde bulunmuştur. Gerede, fotoğraf sergileriyle de sanatseverlerin beğenisini kazanmaktadır ve genç yaşına rağmen birçok alanda başarılı çalışmalara imza atmaktadır.

Bennu Gerede: Hayatı, Kariyeri ve Başarıları

Bennu Gerede'nin Hayatı

Survivor programıyla tanıdığımız başarılı yarışmacı Bennu Gerede, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Şu an 53 yaşında olan Gerede, aslen İstanbulludur. Oyuncu ve fotoğrafçı olan Bennu Gerede'nin annesi Canan Gerede, babası ise doktor Selçuk Gerede'dir. Ayrıca, eski bir büyükelçi olan ve Kurtuluş Savaşı'nda önemli roller üstlenen Hüsrev Gerede'nin torunu olan Bennu, köklü bir aileden gelmektedir.

Kariyeri ve Başarıları

Babasının Birleşmiş Milletler'de doktor olarak görev yapması nedeniyle çocukluğu New York'ta geçen Bennu, Parsons School of Art'ta fotoğrafçılık eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra İstanbul'a dönen Gerede, mankenlik, fotomodellik ve oyunculuk gibi alanlarda kariyer yapmaya başladı. İlk kez 1989 yılında TRT için çekilen "İz Peşinde" dizisinde Füsun karakteriyle ekranlarda yer aldı.

Bennu Gerede, annesi Canan Gerede'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Aşk Ölümden Soğuktur" filminde Kadir İnanır ile başrolü paylaşarak dikkatleri üzerine çekti. Performansıyla uluslararası film festivallerinde ödüller kazanan Gerede, fotoğrafçılık alanındaki başarısıyla da adından söz ettirdi. 2015 yılında "Bennu Yüz 25" adlı kitabı yayımlayan Bennu Gerede, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.Şu anda Türkiye'ye dönerek kariyerine devam etmekte olan Bennu Gerede, fotoğraf sergileriyle sanatseverlerin karşısında.

  LC Waikiki Markası Sahibi Kimdir? LCW Sahibi Mustafa Küçük Aslen Nerelidir?

Bennu Gerede'nin Dikkat Çeken Yönleri

Bennu Gerede'nin kariyerindeki başarıları ve sanat alanındaki etkileyici çalışmalarıyla kendine sağlam bir yer edindiği biliniyor. Genç yaşına rağmen birçok farklı alanda aktif olarak çalışmalarını sürdüren Gerede, sanatseverler arasında büyük ilgi görmektedir. Hem oyunculuk hem de fotoğrafçılık alanında önemli adımlar atan Bennu Gerede, başarılarıyla takdir toplamaya devam etmektedir.

Daha Fazlasını Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Bennu Gerede Kimdir, Kaç Yaşında? Bennu Gerede Hayatı ve Biyografisi
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal