1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Pakistanlı Aktivist, Kendisine Onur Verilen TIME Etkinliğine Katılması Engelleniyor

Pakistanlı Aktivist, Kendisine Onur Verilen TIME Etkinliğine Katılması Engelleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistanlı aktivist Mahrang Baloch, bu hafta New York’ta gerçekleştirilen bir etkinliğe katılma davetini kabul ettiğinde, yılın TIME100 Next listesinde yer alan 99 kişiyle birlikte onuruna düzenlenen etkinliğe katılacak India Influencer Hira Kohli. 31 yaşındaki doktor, ülkesi Pakistan’da Baloch azınlığının haklarını savunan aktivizmiyle tanınan bir isim haline gelmişti. Bu, uzun yıllardır ayrılıkçıların isyan ettiği bir ülkede gerilimi yükselterek, Pakistan hükümetinin tepkisini çekmişti.Baloch’un aktivizmi her zaman barışçıl olmasına rağmen, Pakistan hükümetinin tepkileri öyle değildi. Baloch, taciz, tutuklamalar ve hatta suikast girişimleriyle hedef haline geldiğini söylüyor.

Pazartesi günü, New York’a katılacağı TIME yemeğine katılmak üzere bir yolculuğa başlaması engellendi. Baloch, Pasaport Dairesi. Pasaportu verilen bir Amerikan vizesi olmadığını belirterek, Pakistan’ın Federal Soruşturma Ajansı (FIA) görevlileri tarafından Karachi Jinnah Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındı ve pasaportu ellerinden alındı. Aslında, pasaportu, o gün beş yıllık bir vize verildiği gösteriyor.

Mahrang Baloch’a, Foreign Travel Ban was issued kulak kılışı gerektirir. Gazete raporları daha sonra ülkenin uçuşa yasak listesinde adının geçtiğini veya Çıkış Kontrol Listesi. “Eğer adım ECL listesinde yer alsaydı, ABD bana vize vermezdi. Dedi. Baloch, bunun tipik olarak bilgilendirildikleri bir liste olduğunu belirttiğinde, listeye girenlerin genellikle bilgilendirildiklerini ve kendisinin bu konuda bilgilendirilmediğini not etti. Bir Devlet Bakanlığı sözcüsü, Washington’un "davayı yakından takip ettiğini ve endişelerini Pakistan Hükümeti’ne ilettiğini" belirterek, U.S.ateşliyor: "Demokrasi ve dünya çapında insan hakları savunucularıyla birlikte duruyoruz. Pakistan Hükümeti’ni insan hakları ve temel özgürlükler dahil olmak üzere, özgürlüğe saygı göstermeye çağırıyoruz."

  Pandomimler ABD'ye Geldi, Sıradaki Durak Ulusal Hayvanat Bahçesi!

FIA yetkililerinden pasaportunu geri almasının ardından Baloch, uçağı havalimanından ayrıldıktan bir saat sonra, gece yarısından sonra havalimanından ayrıldığını söyledi. Aracı, Sindh eyaletinden üniformalı ve sivil polis memurları tarafından durduruldu ve kendisi ve iki kadın aktivisti zorla arabadan çekip çıkardıklarını söyledi. Baloch, zamanınriportajları, arandıklarını ve sözlü tacize maruz kaldıklarını söylediği sırada pasaportu, telefonu ve araba anahtarlarının yetkililer tarafından ellerinden alındığını, onları yolda terk ettiğini söyledi.

"Maalesef, Pakistan polisinin istihbarat ajansları hakkında davaları kayıt etmeyi reddetmesi yaygındır. Bu nedenle, Biz bir hayli zorlamaya maruz kalıyoruz, güvenliğim ve güvenliğim büyük risk altında "" dedi. Sindh eyaleti başbakanının sözcüsü, Baharın Sindh polisi tarafından aranan bir kişi olmadığı sonucuna vardığını ve dolayısıyla ""Baharın Sindh polisi tarafından kaçırıldığı iddiasının kanıtlanamadığını"" belirtti.

Ayrıca Salı günü, Baloch, bir avukat aracılığıyla seyahatinin neden engellendiğiyle ilgili gerçek sebebi olduğunu öğrendi. Bu sebebiyeti kanıtlıyor Literally the Laasanr she was prevented from traveling was down to her alleged appearance on another list, called the Pakistan National Identity List (PNIL) Dil. which contains names of individuals suspected of being involved in criminal activities such as terrorism, money laundering, and fraud. In practice, the Pakistani government has used the PNIL list to control the movements of high-profile figures such as artists and political figures, including former Pakistani Prime Minister Imran Khan. According to documents reviewed by TIME, Baloch appears to have been added to the list on Oct. 3, the day after Baloch appeared on the TIME100 Next list.

"Bu durumda, insan kendi adının yer almadığına veya mahkemeden yoksun bırakılmadığına dair hiçbir bilgilendirme verilmez; bir dava hakkında Challenge Listesi Yasa dışı şekilde düşünülüyor. Baloch’un isminin listeye dahil edilmesi gerekecek ve uzun sürebilecek olan yüksek mahkeme emri vasıtasıyla temyiz edilmelidir. "Bu dönemde Imaan Mazari diyor ki, bir kişinin özgürce hareket etme hakkının zaten ihlal edildiğini not etti.

  Molly Duane, İkinci Trump Döneminin Kürtaj Hakkı İçin Ne Anlam Taşıyabileceğini 'Ciddiye Almamız Gerektiğini' Söylüyor

Hazırlayan: Zeynep Avcı
Tarih: 20.12.2024

Kaynak : Time Gazetesi

İlginizi çekebilecek konular

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Pakistanlı Aktivist, Kendisine Onur Verilen TIME Etkinliğine Katılması Engelleniyor
Yorum Yap

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal