2024 İlk Sahur Ne Zaman? Ramazan Ayı Başlangıcı Ne Zaman?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Ramazan Ayında İlk Sahur Ne Zaman ve Diğer İmsak Bilgileri

Ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bir dönemeçtir ve sahur, oruç tutan bireylerin gün boyu açlık ve susuzluğa dayanabilmeleri için yedikleri öğündür. 2024 yılının Ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak ve ilk sahur o gün gerçekleşecek. İşte 2024 Ramazan ayının imsak, iftar ve teravih vakitleri hakkında detaylar:

2024 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, 2024 yılında Ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak. "On Bir Ayın Sultanı" olarak adlandırılan Ramazan ayı, Müslümanların manevi duygularını güçlendirir. Oruç tutacak olan Müslümanlar, sahur, iftar ve teravih vakitlerini merakla araştırıyor.

2024 İlk Sahur Ne Zaman ve Saat Kaçta?

2024 yılında ilk sahur, 11 Mart Pazartesi günü sahur vaktiyle başlayacak ve imsak vaktine kadar devam edecek. Sahurun saati Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Ramazan imsakiyesinde yer alıyor. Türkiye ve yabancı ülkeler için ayrı ayrı hazırlanan imsakiyeye, Diyanet'in resmi internet sitelerinden kolayca erişilebiliyor.

2024 İlk İftar Ne Zaman ve Saat Kaçta?

2024 yılında ilk iftar, 11 Mart Pazartesi akşam ezanıyla birlikte gerçekleşecek. İftar saati de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Ramazan imsakiyesinde yer alıyor. İmsakiyede, Türkiye genelinde iftar saatlerine ve diğer ibadet saatlerine ulaşmak mümkün.

2024 İlk Teravih Namazı Ne Zaman ve Saat Kaçta?

2024 yılında ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar akşamı kılınacak. Teravih namazı, Ramazan ayının ilk gecesinden itibaren her akşam yatsı namazından sonra kılınan sünnet bir ibadettir. Teravih namazının rekât sayısı mezheplere göre farklılık gösterir; Hanefi mezhebine göre 20, Şafii ve Hanbeli mezheplerine göre 8, Maliki mezhebine göre ise 36 rekâttır.

  Kurtlar Vadisi yeniden mi başlıyor? Yapım şirketi açıkladı

Bu yılın Ramazan ayı boyunca, Müslümanlar ibadetlerini yerine getirirken manevi bir atmosfer içinde bulunacaklar. 2024 Ramazan ayının başlamasına az bir süre kaldı ve ilk sahur heyecanıyla beraber Müslümanlar için manevi bir ay başlayacak.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2024 İlk Sahur Ne Zaman? Ramazan Ayı Başlangıcı Ne Zaman?

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal