2024 Şubat Ayı Enflasyon Beklentileri: TÜİK Verileri ve Önemli Noktalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Şubat Ayı Enflasyon Beklentileri

Katılımcıların Yüksek Enflasyon Beklentileri

2024 Şubat ayına dair enflasyon beklentileriyle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Ankette yer alan katılımcıların, cari yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentileri artış gösterdi. Beklentiler, önceki ankete kıyasla yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 42,04'ten yüzde 42,96'ya çıktı. Öte yandan, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki ankette yüzde 39,09 iken, bu ankette yüzde 37,78'e düştü. Benzer şekilde, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de azalış gösterdi ve yüzde 23,69'dan yüzde 23,05'e geriledi.

Enflasyon Artışı Öngörülüyor

Katılımcıların 24 ay sonrası TÜFE beklentileri incelendiğinde, genel olarak enflasyonun yüzde 16,00 ile 30,99 arasında bir artış göstereceği öngörülüyor. Nokta tahminler de benzer bir dağılım sergiliyor, çoğunluk yüzde 21,00 ile 25,99 aralığında bir enflasyon artışı bekliyor. Ocak ayı enflasyon rakamları da hatırlatılarak, TÜİK verilerine göre, ocakta aylık bazda enflasyon yüzde 6,7, yıllık bazda ise yüzde 64,86 olarak gerçekleşti. Sağlık, lokanta ve oteller ile eğlence ve kültür kalemleri en yüksek artışı gösterdi. Üretici enflasyonu ise ocakta aylık bazda yüzde 4,14, yıllık bazda ise yüzde 44,2 olarak kaydedildi.

2024 Şubat ayı enflasyon rakamlarının 4 Mart Pazartesi günü açıklanması bekleniyor ve enflasyon beklentileri genel olarak belirli bir artış trendi içerisinde ilerliyor. Bu veriler, ekonomik politikaların ve halkın alım gücünün belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

  Survivor’da Acun Ilıcalı Ogeday’ı hedef aldı, Hakan ile kavga etti, Ogeday’a eleştirdi; İki ayrı kimlik var

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2024 Şubat Ayı Enflasyon Beklentileri: TÜİK Verileri ve Önemli Noktalar

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal