2024 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik var mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR, 2024'te Toplum Yararına Programı İşçilerine Kadro ve Süreklilik Sağlayacak mı?

TYP İşçilerine Kadro ve Süreklilik Beklentisi

Toplum Yararına Programı kapsamında istihdam edilen işçiler, kadro ve süreklilik konusunda belirsizlikle karşı karşıya. TYP işçileri genellikle maddi olarak zor durumda olan bireyler arasından seçilir ve belirli bir süre için geçici olarak çalıştırılırlar. Bu durum, işçileri hem maddi hem de manevi açıdan zorlayıcı bir sürece sokmaktadır.

2024 İŞKUR TYP İşçilerine Kadro ve Süreklilik Durumu

Toplum Yararına Programı çerçevesinde kamu kurumlarında çalışan TYP işçileri, genellikle 9 aylık dönemler halinde görev almaktadırlar. Özellikle okullar ve diğer kamu kurumlarında temizlik gibi pozisyonlarda istihdam edilen bu işçiler, son zamanlarda kadro beklentisi içerisine girmişlerdir. Özellikle de deprem nedeniyle bu süreç uzatılınca, TYP işçileri kadro konusunda umutlanmışlardı.

TYP İşçileri için Kadro Müjdesi

2024 yılında İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında istihdam edilen işçilere kadro ve süreklilik sağlanacak mı merak konusu. "TYP Ocak Ayı Kadro Açıklaması Yapılacak mı?" ve "2024 TYP Kadro Müjdesi Geldi mi?" gibi sorular, işçiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşKur aracılığıyla okul ve benzeri yerlerde temizlik personeli olarak görev yapan vatandaşlar da kadro konusundaki belirsizlik nedeniyle endişe duymaktadır.

Bu bağlamda 2024 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik sağlanacak mı, sorusu cevabı merak edilen konuların başında gelmektedir.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Toplum Yararına Programlar, afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek amacıyla düzenlenen programlardır. İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde yürütülen bu programlar, katılımcılara geçici gelir desteği sağlamaktadır.

  ZoomBucks Nedir? ZoomBucks Para Kazanma

TYP HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAKTADIR?

Toplum Yararına Programları aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır:

  • Afet
  • Salgın
  • Acil Durum
  • Diğer Mücbir Sebepler
  • Sosyal Kriz

KATILIM ŞARTLARI

Toplum Yararına Programlarına katılabilmek için şu şartların sağlanması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kuruma kayıtlı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Belirtilen SGK kapsamında sigortalı olmamak
  • Emekli veya malul aylığı almıyor olmak
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç)

KATILIMCILARIN SEÇİLME YÖNTEMLERİ

Katılımcıların seçiminde üç farklı yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemler programın niteliğine göre Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Yöntemler şunlardır:

  • Noter kurası yöntemi
  • Liste yöntemi
  • Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi

ÖNCELİK GRUPLARI

Özel politika gruplarına öncelik verilerek programdan yararlanmaları sağlanmaktadır. Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede yaralananlar gibi gruplar öncelikli olarak değerlendirilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLARI

Başvuruların ne zaman yapılacağı ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgi almak için İŞKUR'un resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Katılımcılara Hangi Ödemeler Yapılmaktadır?

Katılımcılara Yapılan Ödemeler

Her bir katılımcıya, Türkiye İş Kanunu'nun 4857 sayılı yasası kapsamında belirlenen günlük asgari ücret miktarı, katıldıkları gün sayısı ile çarpılarak ödenmektedir.

TYP Uygulama Süresi

TYP uygulama süresi her programa özgü olup genellikle en fazla 6 aydır.

Haftalık Yararlanma Süresi

TYP programında haftalık yararlanma süresi 45 saattir.

Maximum Kullanım Süresi

Bir katılımcı, hayatı boyunca 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren olmak üzere en fazla 9 ay süreyle TYP'den yararlanabilir.

İzin Süresi ve Devamsızlık Hakkı

Katılımcılar TYP süresince devam etmek zorundadır, ancak belirli şartlar altında 5 gün ücretsiz izin kullanabilirler. Bu dönemde herhangi bir ücret ödenmez.

Yasaklilik Durumları ve Süresi

TYP'den mazeretsiz ayrılanlar veya ilişiği kesilenler, son kullanım tarihinden itibaren 24 ay boyunca yeni bir programa başvuramazlar. Devam edilen bir TYP'den mazeretli veya mazeretsiz ayrılan katılımcılar, aynı programa tekrar katılamazlar.

  Konut kredisinde dev fırsat! Kaçıran çok üzülür! Faiz oranlarını bankalar bir bir dibe çekti!

Yüklenici Sorumlulukları

Sorumluluklar

Yükleniciler, katılım şartları ve diğer belirtilen şartlara uygunluğu kontrol etmekten sorumludur. Bu sorumluluğu yerine getirmeme durumunda ise oluşabilecek fazla ödemeler yasal faiziyle birlikte yükleniciden tahsil edilir.

Vergi ve Sosyal Güvenlik Ödemeleri

Yüklenicilerin, katılımcılar için vergi ve sosyal güvenlik ödemelerini yapmaması durumunda belirli süreçler işler. Bu ödemelerin yapılmaması halinde yükleniciye yasaklılık uygulanabilir.

Kadroya Alım

2024 yılında İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Uzun süredir bekleyen işçiler, kadro ve süreklilik taleplerini dile getiriyor.

İşçilerin Talepleri

İŞKUR TYP işçileri, geçici çalışma sürelerinin getirdiği belirsizlikler nedeniyle maddi ve manevi olarak zorluklar yaşarken kadro taleplerini dile getiriyor. Sürekli ve güvenceli iş isteyen işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Ayrıca, 35 yaş sınırı gibi kısıtlamaların da iş bulma şanslarını olumsuz etkilediğini belirtiyorlar.

Aksaray'da İş İlanları

Aksaray'da 320 yeni TYP işçisinin alınacağı duyuruldu. Bu iş imkanlarının, iş arayanlar için yeni bir fırsat oluşturması bekleniyor.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
1
komik
Komik
2
sinirli
Sinirli
2024 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik var mı?

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal