Askerlik Yoklamaya Tabi Ne Demek? Ne Zaman Gidilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Askerlik yoklamaya tabi ne demek? "Her Türk Asker Doğar" sözleriyle vatani görevini bitiren ya da şuan yerine getiren milyonlarca askerimiz bulunuyor. Ülkemizde 20 yaşını dolduran her erkek bireyimiz hazır asker olarak bulunmaktadır. Bazıları okulu yüzünden tecil ettirip, bazıları da vatani görevini yerine getirmek için başvurularını yapmaktadır.  Askerlik görevini yerine getirmeyi isteyen bireylerin en çok merak ettiği konular arasında askerlik yoklamaya tabi konusu bulunmaktadır.

Askerlik Yoklamaya Tabi Ne Demek?

T.C. vatandaşı olan 20 yaşını dolduran erkek bireylerin askerlik yapması gerektiği, ama bazılarının şartları gereği askerlik görevini ertelemek zorunda kaldığı da zaman zaman olabiliyor. E-Devlet üzerinden askerlik yoklama sistemine giriş yapıldıktan sonra yoklamaya tabi yazısı görülüyorsa, askerlik yoklaması için hazır bulunuyorsunuz. Bir engeliniz yoksa askerlik için sağlık kontrolüne giderek askerlik işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor anlamı taşıyor.

Askerlik Yoklama Başvurusu Nedir?

Askerlik yoklama başvurusu (ASAL yoklama başvurusu), Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın birlikte başlattığı e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi adı altında toplanan sistem ile birlikte, E-Devlet üzerinden doldurulan ve aile hekimine gidilerek yoklama işlemleri kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bedelli Askerlik Şartları Nelerdir?

Askerlik Yoklama Başvurusu Nasıl Yapılır?

Askerlik yoklama başvurusu yapabilmeniz için öncelikle E-Devlet kullanıcı olmanız gerekiyor. Daha sonra sisteme girerek ASAL Yoklama İşlemleri sayfasından başvuru formunu doldurup sevk ya da tecil işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet üzerinden başvuru yapacakların JPEG formatında vesikalık fotoğraflarının da bulunması gerekiyor. Formu doldurduktan sonra kesinlikle çıktı almayın direk olarak aile hekiminize giderek ASAL başvuru formunu doldurduğunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.

  Ağrı Nöbetçi Noterler

Askerlik Yoklama Sorgulama Nasıl Yapılır?

Askerlik yoklama sorgulama işleminizi günümüz teknolojisiyle birlikte artık oldukça basit bir durum haline gelmiştir. E-Devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askerlik Durum Belgesi Sorgulama bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.

Askerlik Yoklama Kaçağı Cezası Sorgulama

Askerlik yoklama kaçağı cezası sorgulama işleminizi de E-Devlet üzerinden Vergi, Harç ve Cezalar bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.

Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi İşlemleri Nasıl Yapılır?

Askerlik yoklaması sağlık muayenesi işlemlerinizi artık elektronik ortamdan gerçekleştirmeniz mümkün hale getirilmiştir. Bunun için Kamu Uygulamaları Merkezi Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi İşlemleri sitesinden yapabilirsiniz.

Askerlik Yoklama Süreç Takibi Nedir?

Askerlik yoklama süreç takibi nedir konusu merak uyandıran bir konudur. 20 yaşınızı doldurduğunuz zaman askerlik işlemleriniz otomatik olarak sistem tarafından başlatılmaktadır. Asker kaçağı olmamak adına bunun kontrolünü 20 yaşını doldurduktan sonra yapmanızda fayda var. E-Devlet üzerinden bu işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Milli Savunma Bakanlığı'nın Yoklama Başvurusu Süreç Takibi bölümünden işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Askerlik Yoklama Süreç Takibi Yükümlü Olarak Kaydınız Bulunmamaktadır Ne Demek?

Askerlik yoklama süreç takibi yükümlü olarak kaydınız bulunmamaktadır yazısı ile karşılaşıyorsanız, ya sistem üzerinde bir sorun bulunuyor ya da yoklama sürecine girmemiş olmanızdır. Askerlik işlemlerinizi askerlik şubesinden yaptıysanız endişe etmenize gerek yok. Çünkü sisteme işlenmemiş olabiliyor. Belirli zaman aralıklarında tekrar kontrol edebilirsiniz.

Yoklama Kaçağı ve Bakaya Nedir?

Yoklama kaçağı, askerlik yoklaması gelmiş olmasına rağmen askerlik işlemleri ya da tecil işlemlerini yapmayan kişiler için söyleniyor. Bakaya da, askerlik işlemlerini gerçekleştirdiği halde belirtilmiş zaman aralığında görev yerine gitmemiş kişilere denir. Yani asker olduğu halde teslim olmayan kişilere bakaya denir. Yoklama kaçağı ve bakaya birbirinden tamamen farklı konudur.

Bakaya Ne Zaman Düşülür?

Bakaya ne zaman düşülür? Askerlik hizmetini yapması gerektiği halde görev yerine gitmediğiniz zaman bakaya durumuna düşmüş olursunuz. Teslim olmadığınız zaman asker kaçağı olarak sayılırsınız ve ceza mutlaka alırsınız. Gitmediğiniz süreler ya askerliğinize eklenir ya da hapis cezası veya para cezası yersiniz.

  Boykotlar sonuç verdi! Starbucks'un gelirleri azaldı

Bakaya Ücreti Ne Kadar?

Bakaya ücreti ne kadar? Bakaya durumuna düşen herkesin aklındaki soruların başında geliyor. Bakaya durumuna düştüğünüz günden itibaren, her gün için kaçaksanız ve kendiniz gitmiyorsanız günlük 5 TL, yakalandıysanız da günlük 10 TL idari para cezası verilmektedir.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Askerlik Yoklamaya Tabi Ne Demek? Ne Zaman Gidilir?

Paylaşılan haberler yapay zeka teknolojisinden geçirilmektedir!

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

f.y@outlook.com.tr

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Gelecek Şimdi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

meritking giriş meritking madridbet madridbet giriş kingroyal